Akrylmålning Natt över Riddarholmen, Josef Petersson

Natt över Riddarholmen, 2020

Akryl
80 x 80 cm

Om konstnären

Som barn var jag i min egen värld, när andra såg helhet såg jag detaljer. Jag såg färger och former istället för föremål, koncentrerad i egna ögon men frånvarande i andras. Detta har följt med mig upp i vuxen ålder för jag försvinner fortfarande in i min värld av färg och form.

Att impressionisterna influerat mig kan man se i mina målningar. När någon ber mig beskriva mitt måleri brukar jag säga att det är någon slags pixlad realism med lite inspiration från impressionismen. Man kan också säga att jag är kolorist eller som jag kallar mig ibland, färgtekniker.

"Att försöka förena klassiskt måleri med dagens digitala bildspråk är min utmaning"

När jag började måla var mitt mål att få det se så realistiskt ut som möjligt. Timme efter timme av färgblandande och experimenterande har gjort att mitt måleri förvandlats till ett färgglatt pussel av rutor som skapar motivet och det känns som jag nästan skulpterar fram mina målningar.

Jag ser mitt måleri som en flirt med den digitala tid vi lever i och jag strävar efter att få en "kraft" i målningarna, det får aldrig bli gulligt.

Jag är verksam i Halmstad där jag har min ateljé i centrala stan.

Jag representeras av gallerierna Black&White Art i Halmstad och Nordic Art i Stockholm. Besök gärna galleriernas hemsidor på www.blackandwhiteart.se och www.nordicart.se för att se fler av mina verk.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se