Mattias Wirf / Teckningar

Diana och draperi av Mattias Wirf

Mattias Wirf / Teckningar

Diana och draperi, 2021

Blandteknik
30 x 42 cm

2 500 kr

Studie av modellen Diana och ett draperi. Posen, ljuset och känslan av ett fångat ögonblick och rörelserna i kroppen fångade mitt intresse.

2 500 kr

Om konstnären

Mitt arbete drivs av en vilja att fånga essensen av mänskligheten genom måleri och teckning. Med en fascination för ljuset strävar jag efter att skapa kompositioner som inbjuder betraktaren att utforska komplexiteten i den mänskliga formen.

Genom min konst strävar jag efter att förmedla kraften och skönheten i berättande, och bjuder in publiken att engagera sig i de narrativ som utspelar sig i varje verk.

Oavsett om jag arbetar med djärva, livfulla färger eller dämpade, monokromatiska toner, strävar min konst alltid efter att förmedla det emotionella djup och den komplexitet som finns i den mänskliga upplevelsen.

Jag är född 1975 och uppvuxen i Boxholm, Östergötland. Där väcktes mitt intresse för konst tidigt. 1991 kom jag som tonåring till Örebro för att gå en konstutbildning. Via diverse omvägar på andra håll i landet hamnade jag åter i Örebro där jag nu bor med min fru och våra två döttrar, med ateljé på Folkungagatan.

Prisuppgifter på mina verk innefattar inte inramning eller frakt.

Utbildning
Konstnärlig grundutbildning, "Kuben", Örebro, 1991-92
Estetiskt gymnasium, 1992-1995

Utställningar
2023 Sundbyberg Art trail
2021 Jurybedömd Teckningssalong, Väsby konsthall
2012 Kilsbergen Konferens & Lodge, Örebro
2009 Hantverksboden Wadköping, Örebo
2001 Orsa Kulturhus
2000 Galleri Kraftverk, Mjölby, vårsalong
1993 Boxholms bibliotek

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se