Oljemålning Spegelblankt, Helen Boreson Holmberg

Spegelblankt

Olja
41 x 27 cm

Om konstnären

Färger har alltid fascinerat mej.
Alltid älskat att se, skapa, kombinera, leka med färger i alla dess former. Älskar det fortfarande.
Att skapa har varit en stor del av mitt liv. Allt som är vackert, allt som fängslar mitt estetiska öga, har alltid locka fram en längtan av att göra själv.

Naturen, den så otroligt vackra, ständigt föränderliga, med sitt ljus och skuggspel, sina otroliga färger, påverkar mej starkt.
Denna kombination ger mej inspiration till mina oljemålningar.

Eftersom skapandet/målandet har varit en så stor del av mitt liv, kan man säga att jag i grund och botten är självlärd. Men ett så brinnande intresse har givetvis skapat en längtan efter att vilja lära mer.
Har därför ett flertal intensivkurser i landskapsmåleri, samt en utbildning till konst&dekorationsmålare på Nordiska Akademien för Dekorativt Måleri.

Sedan jag för ca 40 år sen bestämde mej för att välja oljan som min grej, har jag haft ett drygt hundratals utställningar. Min allra första egna i Maj 1993.

Har arbetat som bildlärare på högstadium, även som kursledare på oljemålningskurser.

Nu ägnar jag mej enbart åt mitt eget oljemåleri igen, och jag önskar sprida samma glädje till de som ser mina målningar, som jag känner när jag gör dem.

Hälsningar
Helen Boreson Holmberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy