Oljemålning Fortuna av Rhadermoor, Jonas Melcherson

Fortuna av Rhadermoor, 2019

Olja
90 x 56 cm

Olja på duk. 90 x 56 cm monterad på djup 3D-ram (4 cm). Vraket av Fortuna von Rhaudermoor, som för många år sedan gick lite för nära norra Fårö i hårt väder.

11 900 krKöpförfrågan

Om konstnären

Jag heter Jonas Melcherson, är bildkonstnär, medlem i Föreningen Lidingökonstnärer och har min ateljé på Lidingö.

Jag målar ofta dramatiska och poetiska aspekter av naturen. Hur ljus formar och framhäver enkla saker och hur ljuset – och väder – formar landskap, hav och stadsmiljöer. Naturen är för mig en inspirationskälla som aldrig sinar eller blir ointressant.

De senaste åren har jag ställt ut ett par gånger per halvår och tar däremellan hand om beställningar av målningar, gestaltning och illustrationer.

Jag använder mig av olika tekniker och stilar för att uppnå den berättarstil som passar bäst för idén och den vision eller motiv som ska skapas. Allt från kolteckningar till digitalt.

Inspirationskällor är ljus, naturen, dofter och ljud. Framför allt ljus. En engelsk konstnär uttryckte det som ”the poetry of nature”. Jag översätter inte det till svenska, men skriver under på beskrivningen och inspireras av ljuset i naturen. Blir dessutom lika inspirerad av hur ljus framhäver stadsmiljöer.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy