Flaskor i motljus, Yvonne Jensen

Flaskor i motljus

Pastell
28 x 40 cm

1 800 krKöpförfrågan

Om konstnären

Jag fascineras av att försöka få fram ljuset i mina bilder. Jag målar gärna blommor från min egen trädgård eller grannens kor, men även från foton som jag har tillstånd att måla av (helst från familjens kameror).
Jag har tecknat så länge jag kan minnas. När jag var 12 år gammal fick jag mitt första staffli och oljefärger. Sedan dess har jag målat i olja och akvarell men som nyutbildad ingenjör gick jag helt upp i mitt arbete och slutade att måla i mer än 20 år. Nu har jag tagit upp konsten igen och ett bra sätt för mig att komma igång igen var att börja lära sig nya målningsmedia och tekniker. Färgpennor och torrpastell är tekniker som kommer stort internationellt och börjar även dyka upp i Sverige. Jag har främst fokuserat på att lära mig torrpastell just nu. Jag älskar att pröva nya tekniker och ta itu med nya utmaningar. Blyerts, kol, akvarell och olja och en mängd olika kombinationer av dessa kommer jag att fortsätta med också.

Ateljéplats: nej

Utmärkelser:
2012 Honorable mentions i Get Dusty ”Skyscape” i Pastel Guild of Europe med “Solnedgång”
2012 Honorable mentions i Get Dusty ”Domestic Cats” i Pastel Guild of Europe med “Förtrollande Ögon”
2012 Vinnare av Creative Bubbles ”Having a Walk” i Pastel Guild of Europe med “Promenad med pappa”
2010 Vinnare av Pastel Guild of Europe Apprenetice Challenge med tema Färgat Glas, "Flaskor i motljus"

Publicerade artiklar:
2012 The Pastel Scribbler (december) “Light weight boxes for art materials”
2012 The Pastel Scribbler (maj) Bokrecension: “Painting with pastels” av Jenny Keal

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy