Akvarell The Spirit of love, Evalena Elk Karlsson

The Spirit of love

Akvarell
50 x 40 cm

Skogen är min vila. Där hittar jag det jag behöver. Där finns plats att andas.

Ramad.

3 500 krKöpförfrågan

Om konstnären

Var trogen dig själv.

Att arbeta med konst innebär att gå otrampade vägar, att undersöka nya platser och tillåta sig att vila. Min konst pendlar mellan dessa två. Vilan ligger för det mesta i akvarellerna. Det välkända, det accepterade, den trygga tekniken. När jag experimenterar blir det på duk, till musiken och gärna med text till.

Jag har alltid haft intresse för bild, form och fotografi. Jag utbildade jag mig och började arbeta som reklamfotograf och 2000 startade jag eget företag med foto, illustration och konst. Jag har alltid trott på den fria människan och den fria konsten där jag försökt skapa utrymmen för andras konst genom olika projekt. Nu 2021 försöker jag skapa mitt eget utrymme. Konsten blir viktigare och viktigare ju mer jag ser av kommunikation och manipulation i bildformat. Jag vill att min röst ska finnas i det rummet.

Genom konsten kan jag uttrycka mig. Jag skapar intuitivt till musik. Jag använder texter från gamla böcker eller i kvällstidningar i mina bilder. Jag river ut och målar eller syr in dem. Utifrån målningarna skapar jag skulpturer, som exempelvis Motvindkaniner eller Flickan, i lera och betong. Behöver jag vila målar jag akvarell. Det är en tvåvägskommunikation, den gör som den vill och man måste förstå den, vilket kräver tid och ger vila.

Jag älskar mina tre uttrycksformer.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy