Jessica (Rita) Eklund

Light av Jessica (Rita) Eklund

Jessica (Rita) Eklund

Light, 2019

Bläck
21 x 21 cm

Alkoholbläck på yupopapper, 234 g.

Om konstnären

Hej, väl mött!

Jag är formgivaren som efter långa stunder framför datorn hittar utlopp för kreativitet, liv och lust, både i min lilla yogastudio och med hjälp av färger.

Att måla är för mig att låta skapandeprocessen styra min hand och mina tankar en stund. Att lämna allt som har med planerande och kontroll att göra och låta nyfikenheten ta över.

En tavla kan jag arbeta med många timmar i sträck tills den är helt klar, en annan återkommer jag till igen och igen innan den känns komplett. Ändå blir resultatet ofta en överraskning, som om jag hade lite med det att göra.

Att försöka styra ett sådant flyktigt medium som alkoholbläck är en utmaning, men det är oftast i det okontrollerbara som spänningen uppstår för mig. Och det jag ser i en tavla är kanske något annat än det du upplever. Det finns inga rätt eller fel, någonstans, någonsin.

Eftersom många av tavlorna kan hängas både stående och liggande, signerar jag dom efter din önskan. Min signatur är Rita J.

Trevligt utforskande,
Jessica

Utbildning
Grafisk design, Billy Blue College of Design, Sydney, 2001-2003

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se