Hanna Dahlbäck

Hanna Dahlbäck

Uppsala    Född: 1969

Just nu visas 4 av mina verk på Liljevalchs vårsalong 2023, där jag även var med 2022 med 5 landskapsmålningar, alla då målade på plats med en genuin ide om att förmedla känslan av platsen.

På denna sida kommer ibland lägga ut några få målningar framöver som jag säljer privat för att kunna finansiera mitt fortsatta målande framåt.
Men denna sida får främst agera hemsida fram tills jag kunnat göra en bra proffsig och fristående sådan.

Jag hoppas att innan jag hittar en bra plattform för det att denna sida kan fungera att hämta en del information från.

Allt jag gör nu är inte till salu privat, eftersom jag arbetar framåt för att kunna göra en bra utställning och hoppas att ett bra galleri skall bli intresserade av att visa mina målningar.

Jag hämtar mina motiv ute i det fria i naturen och målar det jag ser. Befriande att få rymma allt inom ramen och kunna bjuda på en större upplevelse.

Målar främst vyer jag hämtat från nära fjällvärlden, Dalarna, Härjedalen och Jämtland samt från en ö i Kosterhavet, Bohuslän.

Färgen och teckningen är viktig för mej men också budskapet som i mitt fall är icke litterärt. Enbart att förmedla en upplevelse. Att uppleva verket får var och en göra själv.

Jag har målat till och från sedan barnsben. Gått både konsthögskola och designhögskola, arbetat över 15 år på arkitektkontor men söker mej tillbaka till måleriet igen och vill framåt få arbeta fritt.

Jag har ett instagram-konto med ett alias @Knutsdotter_Design, där kan man följa mitt arbete. Jag har haft behov av interaktionen men målet är att enbart visa processer där framöver och mina bilder någon annan stans.

Några små eller sådana som jag redan har haft utställda kan jag sälja privat. Skicka en förfrågan i så fall, annars är mitt främsta fokus framåt ett eget fysiskt rum för en utställning.

Fram tills det sker behöver jag dock få in lite extra för att kunna driva mitt måleri framåt och måla på de platser jag vill måla.

Mitt arbetsrum finns i Uppsala.

Utbildning
Valands Konsthögskola, Linjen för fri konst, (måleri) Göteborgs Universitet 1992-95

Högskolan för design & konsthantverk, linjen för Inredningsarkitektur 1996-01

Nordiska konstskolan i Karleby, -måleri, teckning 1990-92

Medlem i konstnärsförening
KRO

Utställningar
Liljevalchs vårsalong 2023, 4 verk (fint recenserade i GP, artikel Unt, Intervju i Radio Uppland och Radio Dalarna, samt i tidningen Arkitekten)

Utställning i egen regi på en restaurang i Bohuslän 2022 (Artikel i Strömstads tidning)

Representerad hos Galleri Mats Bergman 2022

Konst & Antikmässan 2022 tillfälligt samarbete hos Galleri Melefors

Liljevalchs vårsalong 2022, 5 verk, landskap (fint recenserade i DN & Svd)

Uppsala Kulturnatt 2021

Strömsbergs bruk, Våghuset 2021 (Artikel i UNT)

Göteborgs konstmuseum, elevutställningen ”parafras, kopia, kommentar” 1995 (Omnämnd i artikel i GP av Folke Edwads)

Konstmässan i Älvsjö 1995

Kontakta Hanna Dahlbäck

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy