Kicki Edgren

Kicki Edgren

Kicki Edgren är född 1972, bosatt i Göteborg med sina två söner.
Kicki har, utöver flera utbildningar inom reklam, grafisk form och varumärkesstrategi, sammanlagt sju års universitetsstudier i bagaget – en lärarexamen (bild och svenska) samt en masterexamen från HDK – Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet.

Kicki har drivit eget företag som illustratör, formgivare och varumärkesstrateg ända sedan 1998 och är en flerfaldigt prisad designer. Hennes produktdesign har ställts ut i både Stockholm och på designmuseum i Barcerlona.

Eftersom Kicki är rastlös och nyfiken testar hon även andra uttryck än form och måleri – som att skapa musik och skriva berättelser. 2010 gavs hennes bok ”Satungsverserna” ut av Ica bokförlag.
Sedan nio år tillbaka jobbar Kicki på kommunikationsenheten på Göteborgs universitet som grafisk formgivare där hon är ansvarig för universitetets visuella identitet.

Måleriet sker där finns tid och lust. Den första utställningen hade Kicki vid 15 års ålder och sedan dess har det blivit drygt 20 konstutställningar på gallerier, salonger och andra lokaler i västsverige. Kicki älskar färg och mänskliga uttryck – därför har hennes målningar alltid innehållit starka färger och motiv på människor.

Facebooksida: Artonline
Instagram: artonline.se
Webbsida: www.artonline.se
Mail: kicki@kredema.se

Utbildning
HDK - Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet.

Med i konstrunda
Kristianstad - konstrunda, Påsk 2020

Aktuellt

21-23 augusti 2020 visas tre av mina målningar ut i Monaco, "art3f Monaco".
Publicerat 21 augusti
Utställning Konstrundan Kristianstad på Påsk!
Art Castle, Artillerivägen 8, Kristianstad.
Vernissage 10/4 kl 12-15
Publicerat 25 mars
Kommande konstutställning
8-13 februari 2020
Galleri Engleson, Erik Dahlbergsgatan 28, Göteborg
Publicerat 24 januari

Kontakta Kicki Edgren

Göteborg
0705216449
Hemsida Instagram