Kattis Olofsson

Kattis Olofsson

Hej!
Mitt namn är Kattis Olofsson, uppvuxen i Nacka utanför Stockholm men bor numera i Åre. Har bytt storstadslivet mot glesbygd och kan numera satsa mer på min kreativa sida i lugn och ro.

Har alltid tyckt om att rita, ända sen jag var liten. Men det är inte förrän nu när jag fått mer lugn och ro i tillvaron som jag kunnat se till att jag kan leva på min konst. Ritar mycket digitalt men även genom sprayfärg. De flesta av mina målningar ni kan se här är spraymålade men det glider in en och annan digitalt ritad. Jag gör även personliga tavlor som man kan köpa av mig. Så hittar du någon som du gillar men skulle önska göra den mer personlig så går det bra. Skriv till mig på instagram eller mejla mig på art@kattisolofsson.se

Utbildning
2019 Distansutbildning Illustrationer fördjupning
2008-2009 Konstskolan Stockholm

Utställningar
2019 Åre sevärdheter, Åre Fjällsätra

Aktuellt

Jobbar just nu med olika tekniker inom det digitala. Att rita på olika sätt t ex, genom vattenfärg fast digitalt. Att få bilder att se så fotoliknande som möjligt. Kolla gärna in mitt senaste verk "Circle of life" som visar rätt tydligt vad jag menar.
Publicerat 9 november
Har printat 2 exemplar av mina digital målningar "Flowertank" och "Splashed butterfly" och ordnat så de nu går att köpa.
Publicerat 16 juni
Har jobbat på större bilder av min sprayfärgsmålningar. Samt få in lite mer nivåer och färg som även smälter samman i en och samma bild.
Publicerat 27 maj
Gör just nu mycket med sprayteknik. Många tavlor som målas med olika uttryck av olika slag och mycket färg. Övar på min teknik med sprayfärg och prövar olika sätt att använda färgen genom. Hur man kan måla med stenciler, trycka, blanda ut med mera. Allt för att skapa en tydligare känsla i vad bilden ska förmedla.
Publicerat 5 maj
Jobbar med skisser och en storyboard till en barnbok som jag hoppas kunna visa upp inom kort. Manus samt illustrationer står jag bakom.
Publicerat 6 mars

Kontakta Kattis Olofsson

Åre Jämtlands län
0733612061
Hemsida Instagram