Josefin Andersson

Josefin Andersson

Göteborg

Jag målar utifrån stillhet med mediation, yoga och naturen som främsta källor för att hitta in i flödet. Det resulterar ofta i abstrakta verk med inslag av former som växter, kroppar och ett och annat ord.

Jag skulle beskriva mitt konstnärsskap som ett sätt att föra vidare det upplevda och fungerar som en kanal mellan kropp och själ, vilket ofta gör att jag berör betraktaren med en känsla. Verken resulterar i mycket färg med mycket plats kvar för vitt papper.

För mig ligger abstrakt konst nära hjärtat då det finns utrymme för fri tolkning och fantasi. Det en person ser som ett rött höstlöv ser någon annan som en blodfläck och det som en ser som en skog med träd ser en annan som två älgar som betar och så vidare.

Alla målningar är skapade i tekniken tusch på akvarellpapper och ibland förekommer också gouache för att ge en extra dimension till verket.

Här hittar du ett antal av mina verk. För pågående projekt och fler målningar besök min Instagram @josefin.andersson.art.

Utbildning
Bildskolan, Nordiska Folkhögskolan
Text & Bild, Nordiska Folkhögskolan
Projektkurs, Nordiska Folkhögskolan
Kandidatexamen i Media Management, Linnéuniversitetet

Utställningar
2020, Bland växtverk, asfaltsblommor och Abstrakt Närhet, The Gallery Gothia Towers, Göteborg
2020, Konstutställning på Strandverket Konsthall, Marstrand
2020, Färgfest hos Galleri Egnell, Göteborg
2020, Konstskogen, Slottskogen, Göteborg
2020, Växtverk, Galleri Egnell, Göteborg
2019, Höstvernissage, Studio Papp, Göteborg
2018, Kvinnans kraft, Göteborg
2018, Höstvernissage, Kalmar

Kontakta Josefin Andersson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy