200Carolina Jedeur Palmgren

Carolina Jedeur Palmgren

Viken

Född 1972, 1:a Juli i Kungsbacka. Bosatt sedan 17år i Viken med man och två döttrar.

Ursprungen ur en konstnärssläkt där främst kvinnorna varit de kreativt konstnärliga. Många aldrig utanför den egna vrån där vår privata familjeskatt består av fantastiska tavlor på präster, professorer och doktorer i Göteborgs 1800-tal, fantastiska serviser samt en och annan kopia av de stora mästarna. Min farfars mor Agda Jedeur-Palmgren lärde sig måla på detta vis genom att sitta på utställningar och museum och måla av stora konstverk tills den dagen hennes vän Carl Larsson i ett brev till henne skrev att det nu med hennes talang var dags att sluta kopiera de stora mästarna och skapa eget. Agdas dotter Hervor Jedeur-Palmgren blev den första kvinnan att göra allvar av sitt målande och reste till Paris och levde det fria konstnärslivet 1930tal. Hon hade ett friare sätt till konsten än sin mor. Hervor finns representerad bland skatterna hos Göteborgs Stadsmuseum.

Jag blev tidigt antagen till Masters of Arts, Brisbane Australien, men kom aldrig dit. Jag är alltså självlärd (autodidakt) i konstvärlden och skapar mitt egna efter tid och rum. Lever genom formen, ljuset, stämningen i bilden, miljön och sinnet. Jag målar gärna både i olja, akryl, vinyl eller akvarell.
Till vardags arbetar jag med inköp i den inspirerande textilbranschen med färg, form, kvaliteter och resor. Utöver jobb och målning gillar jag löparskorna och vår vackra natur. Det blir många och ibland långa löpturer.

Utbildning
Autodidakt

Utställningar
Galleri Hamnen Viken: Samlingsutställning
2012
2013
2014
2015

Krapperups Konstgalleri: Jurybedömd utställning
2018
2021
2022

Galleri Viken: Separatutställning
2021
2022

Romele Konsthall: Jurybedömd utställning
2022

Kontakta Carolina Jedeur Palmgren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy