Isak Hellström

Isak Hellström

Johanneshov, Stockholms län

Hej och välkommen!

Mina motiv består av miljöer som är bekanta för många och som jag hoppas att man kan känna igen sig i. Vardagliga scener som tunnelbanan, gångvägen och grillkiosken är återkommande teman för mig.

Jag inspireras av traditionella mästare som Caspar David Friedrich och Edward Hopper. Det är ljuset, stämningen och den subjektiva upplevelsen som är det centrala, det inre landskapet återspeglar sig i det yttre. Jag är uppvuxen i Stockholm och miljöerna som avbildas är ofta platser som jag personligen har starka band till.

Motiven har växt fram, dels genom min yrkesroll som arkitekt, där intresset för det urbana och rumsliga finns och dels genom min personliga upplevelse av platserna under min uppväxt.

Jag har alltid fascinerats av natten, vardagen och skymningen. Sinnena väcks till liv. Jag hoppas med min konst kunna förmedla dessa existentiella ögonblick i vardagliga miljöer där det melankoliska, alldagliga och vackra förvandlas till något större.

Med vänlig hälsning,
Isak Hellström

Utbildning
Konstskolan i stockholm
Nyckelviksskolan
Arkitektutbildning KTH

Utställningar
Maj 2021 - Ramverkstan, Katarina Bangata 25
Maj 2022 - "Landskap i söderort" Skarpnäckskulturhus

Kontakta Isak Hellström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy