Ilse Hviid

Ilse Hviid

Om du är sugen på att köpa ett icke prismärkt måleri är det bara att skriva till mej, så pratar vi om det. Om du är nyfiken på mej som person så följer här en liten skrift: Jag är helt på det klara med att en ska skriva något känslosamt om sin konst, hur den öppnar upp ens sinnen för nya dimensioner och magiska världar, och hur himlastormande glad man är för att ha äran att förmedla detta till betraktaren, och jada, jada. Inte min grej riktigt.
Jag hämtar min näring ur pigmentens briljans och doften av linolja, och det är härligt jordnära och mycket verkligt. Jag vet inte vad jag annars skulle göra. Målat har jag gjort i alla tider, även ett tag som byggnadsmålare. Numer försörjer jag mej som studiecirkelledare i konstnärliga ämnen, vid sidan om min konst. Min tid och min möjlighet att göra detta krymper för var dag som min kropp sviker mej.

Utbildning
Ett livs ivrigt övande i allehanda material och tekniker, en drös med kortare och längre kurser i kroki, akryl, olja, akvarell, ådring o marmorering, skulptur, ett år med dekorationsmåleri, traditionell lärling i byggnadsmåleri med gesällbrev, och ett decenniums yrkeserfarenhet i måleri/dekorationsmåleri.

Medlem i konstnärsförening
Bildupphovsrätt Sverige, mfl

Med i konstrunda
online, och här och där, då och då.

Utställningar
En attans massa utställningar med oregelbundna intervall, den första 1979.
Hela listan finns på min hemsida!

Aktuellt

17 Juni tom 19 Aug ställer jag ut i Osby konsthall.
Publicerat 14 juni

Kontakta Ilse Hviid

Malmö Skåne län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy