Ilse Hviid

Ilse Hviid

Om konstnären

Den sjuka humorn, sarkasmen och cynismen är ett sätt för mej att hantera en tillvaro som pendlar mellan euforisk förtjusning och bottenlös vidrighet, och dessemellan landar i en mjuk melankoli. Det går dåligt att beskriva i ord, men desto bättre i bild. Alla ting i min bildvärld är symboler av traditionell, världslig, religiös eller personlig karaktär, som jag förmedlar via min pensel till dej, sedd genom ett kulört filter. Kulörerna i sej är också symbolbärare, men även ett stort och ganska nördigt intresse hos mej. Hur de fungerar i relation till varandra, lyfter och sänker intrycken i måleriet. Detta är något som jag grottar ner mej litet extra i när jag målar de abstrakta verken.
Jag är en ivrig samlare av pigment och uppslagsböcker om symboler. Den människoliknande figur som stundtals figurerar i relation till en frukt eller grönsak, är en mänsklig djävul som älskar ihjäl sina livsförutsättningar. Välkommen att ta del av min fantastiska och vedervärdiga bildvärld, kanske känner du igen dej en smula roat här och där.

Utbildning
Ett livs ivrigt övande i allehanda material och tekniker, en drös med kortare och längre kurser i kroki, akryl, olja, akvarell, ådring o marmorering, skulptur, ett år med dekorationsmåleri, traditionell lärling i byggnadsmåleri med gesällbrev, och ett decenniums yrkeserfarenhet i måleri/dekorationsmåleri.

Medlem i konstnärsförening
Bildupphovsrätt Sverige

Utställningar
En attans massa utställningar med oregelbundna intervall, den första 1979.
Hela listan finns på min hemsida!

Aktuellt

https://doodlewash.com/featured-artists/
21 september 2019
The sketchbook project at Brooklyn art library.
20 september 2019

Kontakta Ilse Hviid

Malmö Skåne län