Ilse Hviid

Ilse Hviid

Om du är sugen på att köpa ett icke prismärkt måleri är det bara att skriva till mej, så pratar vi om det. Om du är nyfiken på mej som person så följer här en liten skrift: Jag är helt på det klara med att en ska skriva något känslosamt om sin konst, hur den öppnar upp ens sinnen för nya dimensioner och magiska världar, och hur himlastormande glad man är för att få äran att förmedla detta till betraktaren.
Det kan också vara passande att dra nån, gärna frustrerande lång, harang om sin inneboende ångest och sin traumatiska barndom. Men nej, jag vill inte hålla på med den sortens snaskigheter. Jag målar helt enkelt. Varför jag målar tycker jag är fruktansvärt ointressant. Däremot vore det spännande att få veta hur människor som inte målar orkar överleva, men det är nu en helt annan historia.
Måleriet är vid sidan av det faktum att det är sjukt roligt att hålla på med, en mycket lång tid av övning och åter övning. Det är återkommande studier av materialet, ända ner på molekylnivå, för att kunna tillskansa sej kunskaper nog för att få materialet och redskapen att samverka så att resultatet blir det önskvärda. Mer likt en idrottares evinnerligt idoga träning, timme ut och timme in, året runt och detta oavsett om lusten finns eller inte. Sen är det ju onekligen på det viset att om inspirationen uteblir allt för frekvent så resulterar det sällan i de bästa resultaten.
Men det är inte så jag fungerar, jag hämtar min näring ur pigmentens briljans och doften av linolja, och det är härligt jordnära och mycket verkligt. Jag vet inte vad jag annars skulle göra.

Utbildning
Ett livs ivrigt övande i allehanda material och tekniker, en drös med kortare och längre kurser i kroki, akryl, olja, akvarell, ådring o marmorering, skulptur, ett år med dekorationsmåleri, traditionell lärling i byggnadsmåleri med gesällbrev, och ett decenniums yrkeserfarenhet i måleri/dekorationsmåleri.

Medlem i konstnärsförening
Bildupphovsrätt Sverige, mfl

Med i konstrunda
online, och här och där, då och då.

Utställningar
En attans massa utställningar med oregelbundna intervall, den första 1979.
Hela listan finns på min hemsida!

Aktuellt

Just nu är jag intresserad av röda jordpigment...
Publicerat 15 mars
Inga planerade utställningar just nu, men jag målar givetvis och hoppas att online-verksamheten kan vara av intresse. Hittar du inte vad du söker här så kika på min sida: ilsehviid.com
Publicerat 4 november 2020

Kontakta Ilse Hviid

Malmö Skåne län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy