Hulda Sandelin

Hulda Sandelin

Vegby    Född: 1974

Hulda, född Jonasson 1974, har växt upp i Hestra i Småland och hann ha ett flertal utställningar innan hon som 21-åring flyttade till norra Norrland. Hon uttryckte sig då i allt från akrylmålningar till foto och videokonst. Hulda har skapat så länge hon kan minnas. Redan som barn ”lånade” hon sin pappas oljefärger och målade stora målningar på golvet i sitt rum. Efter gymnasiet gick hon en tvåårig bild- och formlinje på Viebäcks folkhögskola där hon andra året inriktade sig på foto och video. Men livet förändrades och hon tappade bort förmågan att uttrycka sig konstnärligt i många år.

Nästan 20 år senare hittade Hulda ett nytt formspråk genom den digitala världen och hennes nya uttryckssätt har blivit mycket uppskattat av människor från hela världen. Under de senaste åren har hon också återvänt till den analoga världen med samma fokus som förr, att intryck skapar uttryck.

Hulda flyttade från Lycksele till Tierps kommun hösten 2017 och sedan till Ulricehamns kommun 2020 med sin man och sina två barn. Här bygger de tillsammans upp den lilla gården Hallstenstorpet som slumrat i många år.

Utbildning
Viebäcks folkhögskola 2 år Bild och form med inriktning foto och video

Utställningar
Urval:
Fotoutställningen FØDDER, samlingsutställning, Gislaveds kulturhus, 1995
Hederspris vid Nordisk videofestival för ungdom, Asker, Norge, 1995
Visning av videon Tellus vid Videotekets öppnande, Stockholms kulturhus, 1995, vid Nordisk videofestival för ungdom, Stockholm, 1995, samt i en visningsserie av kortfilmer, Stockholms kulturhus, 1996
Separatutställning, Gislaveds kulturhus, 1996,1997
”Create+Discovery” Gallery Show, PicsArt and SOMA Magazine, samlingsutställning, San Francisco, 2015
Presentation i Sketchrummet, Gislaveds kulturhus, 2017
Konst på väg, jurybedömd konstrunda, Tierps kommun, 2018, 2019
Galleri Brygghuset, separatutställning, Käringön, 2020

Kontakta Hulda Sandelin

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy