200Helene Engström

Helene Engström

Norrköping

Välkommen till min akvarellvärld. Det är underbart när färgen lever sitt eget liv på papperet. Vi blir på så sätt flera som skapar ihop – jag, pigmenten och vattnet, och det är alltid lika spännande att se resultatet när det torkat.

Jag målar mest i akvarell. I unga år föredrog jag olja, gick kurser och blev helt uppslukad av måleriet. Om jag saknade pannåer eller dukar målade jag på smörpapper som jag tejpade fast på kartongbitar. Men tavlorna blev inte som de jag hade i huvudet utan mycket tråkigare, och med tiden fick jag andra intressen.

Av en slump halkade jag in på akvarellmålning. Och jag kan inte säga att bilderna blir som de jag har i huvudet nu heller, men det är alltid spännande att se resultatet.

Jag målar allt från människor till abstrakta bilder. Det lekfulla i målningen är viktigt för mig – jag skapar gärna med hjälp av kreditkort, sugrör, hårtork, salt, blomspruta och olika sorters tryck.

Utbildning
Jag har gått kurser för olika konstnärer – Johan Ramberg, Hasse Karlsson, Gunnel Moheim, AnnMari Löf, Jenny Söderlund, Agneta Östlund, Annika Sundin, Geir Yttervik, Ewa Svensson och Bernadette de Tauzia. Det har mest varit fokus på experimentellt akvarellmåleri och komposition, men även kroki och teckning.

Medlem i konstnärsförening
Linköpings akvarellsällskap

Utställningar
Utställningar:
2-22 december 2023, Galleri Vita Rum, Vadstena

Tidigare utställningar:
2023: LKPG Culture Pop-up, Linköping
2023: Galleri Blåbär, Norrköping
2023: Hos konstnärer och silversmeder, Ateljé Tjustgård, Linköping
2023: Utställning i Svärtinge handelsbod
2023: Vårsalong, Eneby församlingshem
2022: Galleri Blåbär, Norrköping
2022: Utställning med lokala konstnärer, Eneby församlingshem
2021: Galleri Blåbär, Norrköping

Aktuellt

Jag ställer ut med Linköpings Akvarellsällskap på Galleri Vita Rum i Vadstena den 2-21 december 2023. Vernissage lördagen den 2 december klockan 12-15.
Publicerat 14 november

Kontakta Helene Engström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy