Helén Burstedt

Helén Burstedt

Välkommen till min konstsida!

Redan som liten älskade jag färger,oljekritor, vaxkritor, vackra papper och magiska pennor. Jag samlade på luktsudd och vackra plastpåsar. Genom livet har jag alltid målat, skapat, skrivit, ritat och sytt.

Jag älskar kreativt kaos och när det blir explosion i färgfabrik. Färg och form ger mig energi och lust, fantasi och lite galenskap. Jag är född i den majestätiska staden Kiruna och min skaparlust grundades i mycket tidig barndom. I mina målningar återkommer vidder, fjäll, kraft, rörelse, ensamhet, flersamhet och all den explosion av färger som jag redan som barn älskade och omgav mig med. Jag vågar kaoset i målningar, låter färger bära och utmana mig. Jag målar över, målar till, målar bort. Skrapar, blöter, blandar dansande färger under mina penslar, palettknivar, svampar och med hushållspapper, tidningar ser jag hur målningar växer och ger, växer och tar. Ser hur skärvor blir till, byggs och rensas. Det är kärlek. En kär lek att måla och skapa. Mina målningar speglar skärvor av... liv. Mitt konstnärskap och uttryckssätt speglar liv i rörelse och akrylfärger är jag just nu helt såld på.

Jag målar av hjärtats lust i min ateljé och håller vid tillfälle målarkurser i Umeå.
Jag har inte någon formell konstutbildning,men har målat under ledning av olika konstnärer och är utbildad Vedic Art lärare.


Utställningar
2010 Vårsalong, Folkuniversitetet Umeå
2015 Konst i det fria, Sävar
2016 Konst i Kvarn, Vindeln
2017 Stadsbiblioteket Väven, Umeå
2017 Leia Företagshotell, Umeå
2017 Stenfors Gård, Ånäset
2017 Ersboda bibliotek, Umeå

2018 Konst2, www.konst2.se

Umeå Västerbottens län
Ditt namn

Din e-postadress


Meddelande


Skriv svaret
3 gånger 2 =  Kontroll mot programvara