Hanskima - Hanne Müller

Hanskima ‑ Hanne Müller

Ekshärad    Född: 1980

Redan sedan barnsben har jag älskat att måla. Som barn låg jag på golvet och målade i timmar. Eller så målade jag stora bilder av vår drömvärld tillsammans med min mor. Från henne har jag lärt mig mycket och fick ofta följa med henne på tecknings- eller keramikkurser.

Sedan dess har det gått mycket tid, men glädjen i att måla har förblivit. Jag har lärt mig biodling, trädbeskärning och trädgårdsskötsel och funnit mycket tillfredsställelse i dessa yrken. Men även min kreativa och skapande sida ville växa, så att jag år 2020 började måla motiv på kläder och sälja dem.

Särskilt att måla på tyg fascinerar mig. För mina bilder använder jag olika tyger som jag spänner på kilramar. Det är spännande att hitta rätt motiv och att möta utmaningar med mönstrade tyger, grova eller fina strukturer.
Jag finner mest inspiration till mina motiv i naturen. Med mina bilder vill jag visa hur vacker, värdefull och skyddsvärd vår jord och dess invånare är.

Jag är särskilt glad över att kunna sälja de flesta av mina bilder i exklusiva, högkvalitativa ramar som min man tillverkar av olika träslag.

Hållbarhet är viktigt för mig, därför är tygerna och några av mina bildramar second hand. Kläderna jag målar på är både fairtrade och ekologiska.

Medlem i konstnärsförening
Konstföreningen Kreativitet

Utställningar
16/3 - 15/4 Hagfors Stadshus
9 - 20 maj Kulturelle Landpartie, Wendland, Tyskland
13 - 14 juli Konsthelg i Uddeholmsladan, Uddeholm

Kontakta Hanskima - Hanne Müller

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy