200Hanna Nilsson

Hanna Nilsson

Lycksele    Född: 1974

Hanna Nilsson (f. 1974) från Kristineberg Västerbotten, är en autodidakt konstnär verksam i Lycksele. Hon är utbildad legitimerad grundskollärare.

Skapandet har alltid varit en del av henne och när barnen kom förändrades livet och skapandet tog sig andra uttrycksformer. Under många år fick de kreativa idéerna gestaltas genom renovering av hus och uthus och inredning istället för att måla. Hon målar intuitivt och oftast abstrakt med inslag av figurativa motiv. När hon målar väljer hon kulörer och verktyg utifrån vad som lockar i ögonblicket. Hon lyssnar lyhört på målningens berättelse och den leder henne framåt i processen.

”Jag låter själen föra penseln. Hjärnan är inte bjuden!” säger hon.

Under arbetets gång känner hon in vad målningen vill ha. När det är stilla och lugnt i bröstet har den tystnat.
Målningen är klar.

Ofta kommer namnet på målningen eller ord eller budskap till henne medans hon målar.

Balans har länge varit Hannas ledord. Hon har låtit tatuera in en röd ballong med lockig svans på sin underarm för att bli påmind om att livet ska kännas lätt och glatt; som en röd ballong med lockig svans. För att hitta balansen i livet jobbar hon, sedan några år tillbaka, deltid som lärare och deltid som konstnär och kreatör. Hemma på gården har de renoverat och byggt om det före detta stallet till en gårdsbutik med spontancafé och en annan del av byggnaden fungerar som ateljé och utställningslokal. Hanna upplever Loftet som fritt och tillåtande och har inrett det helt utifrån hjärta och känsla och blandat återbruk med egna alster för att skapa en inspirerande och mysig miljö.

Medlem i konstnärsförening
Lycksele Ateljé

Utställningar
2023 Ateljén på Loftet Lycksele
2023 Kaffekoppen Dikanäs
2023 Fjälltorget Kittelfjäll
2023 Tidlösa Design Malå
2022 Lycksele Ateljés skyltfönster
2022 MVG Gallerian Umeå
2022 Nordlo Lycksele
2022 Franklins Fastigheter AB
2022 Ateljén på Loftet Lycksele

Kontakta Hanna Nilsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy