Hanna Elmroth

Hanna Elmroth

Offerdal

”Kan man bli konstnär?”
Jag fick ett rosa vykort med den texten hemskickad av min syster, hon tyckte jag hade talang men jag var tveksam. 20 år har gått. Jag ställer mig frågan ännu, men kommer mer och mer fram till att det är nåt man föds till. Sen kan man ju försöka glömma sitt kall. Att våga satsa på att bli konstnär är en ganska naken känsla. Men trivsam. Mycket trivsam.

Jag är en trebarnsmor boende intill fjällvärlden i Jämtland. Det stormar ofta utanför våra fönster, de mest isande vindarna du kan tänka dig.

Jag inspireras av fjällen, de stora iskalla oerhört vackra och mäktiga fjällen. Jag inspireras också av färger, former, lukter, viskningar och känslan av att tillhöra.

Jag följer ofta inte en röd tråd när jag skapar. Jag går på känslan. Ibland griper den tag hårt och jag målar snabbt och intensivt, 5-6 st på samma gång, ibland målar jag på en och samma i flera månader. Inkännande på håll.

/Hanna Elmroth

Kontakta Hanna Elmroth

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy