Hanna Cavanagh

Hanna Cavanagh

En skiss på ett kuvert

Det är mäktigt hur ett litet liv på insidan kan sätta igång så många processer i kroppen. Min första graviditet. Det var som om att mitt eget lilla barn därinne vaknade till liv och startade en våg av kreativitet. Jag började måla med akryl och testade olika material och texturer. Men främst började jag skissa. Små fantasifulla figurer. Jag kom på mig själv med att skissa i tid och otid på allt möjligt pappersmaterial som låg framme. Kuvert, kvitton, bakplåtspapper. Jag sparade alla dessa skisser under många år och genom flera flyttar, då känslan sa mig att de faktiskt skulle bli någonting mer än just bara skisser. Inspirerad av min dotter har jag nu min kollektion illustrationer, ”The Heart Of Esperanza”. En levande kollektion som ständigt förökas och förändras.

Efter min andra graviditet gled jag in i en ny våg av kraftfull inspiration. Den här gången minns jag tydligt hur jag vaknade mitt i natten med en idé som jag knappt kunde vänta med att få prova. Tidigt morgonen efter var jag uppe och experimenterade. Det gick inte direkt som jag tänkt mig, men fast besluten att få fram det resultat jag sett provade jag mig fram till en hållbar teknik. En teknik som jag kallar ”Objects In A String”. Det är med den tekniken jag färdigställer alla mina abstrakta akrylmålningar på duk.

Viktigheter

När jag skapar är det viktigt att det där som finns på insidan får komma ut i form av en känsla, illustration eller annan skapelse. När jag målar, är min sinnesstämning väldigt viktigt. Att vara i känslan eller den bild som jag har i mitt inre. Och därefter följer jag färgernas flöde.

Att det jag gör får mig att känna mig levande och fri. Att jag fritt testar nya tekniker och leker mig fram.

Akrylsamlingar genom åren

Alluring Conciousness - reflektioner, känslor och reaktioner från en tid som endast kan beskrivas som rent mörker.
Heartfelt Relationships - även den djupa känslor och reflektioner.
Existence – blev ett djupdyk i relationen till mig själv och vart jag är på väg, men även min relation till andra i min närhet.
Cosmic Journey – expansion, observation och insikter.

Önskar dig varmt välkommen hit.

Medlem i konstnärsförening
Konst i Kvadrat, Hofors Konstintresse

Utställningar
Samlingsutställningar:
2021 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2020 - Galleri Boken, Hofors Konstintresse, Hofors.
2020 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2019 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2019 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2018 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2018 - Galleri Hamnmagasinet, Mellanfjärden.
2018 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2017 - Julsalongen, Borlänge konstförening, Borlänge.

Jurybedömd samlingsutställning:
2018 - Stockholms Konstsalong, Nacka.

Separatutställning:
2018 - Bakerian, Hofors.
2017 - GBG, Hofors.
2016 - Glasgalleriet, Ludvika.

Kontakta Hanna Cavanagh

Långnäs Gävleborgs län
073-6567614
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy