Gry Jannicke Jarlum

Gry Jannicke Jarlum

Charlottenberg, Värmlands län

Kreativiteten har alltid varit den drivande kraften inom mig och källan till denna kraft ligger djupt inuti min själ.
Jag inte bara målar utan jag är kompositör, textförfattare, musiker, studio tekniker, videoregisör, video klippare, sångerska, författare, designer, debattör, Ufolog, föreläsare och kursledare.

Jag älskar att skapa och har skapat i hela mitt liv.

Jag använder akrylfärg och en del kniv teknik när jag målar. Jag är autodidakt = självlärd i allt jag företagit mig.
Min stora förebild har alltid varit min far, den norska kända konstnären Jan Sture Jarlum.
Han är inköpt av Norska Nationalgalleriet och är en av dom få som fick konstnärslön i Norge. Min far är död men hans kraft lever fortfarande inom mig. Det var han som var min läromästare, det var han som visade mig väg.

Jag växte upp med nästan bara konstnärer omkring mig, det var konst och det var musik. Vi flyttade från Norge till Sverige när jag var 11 år gammal. När jag var 13 år började jag sjunga och komponera musik. Och som 16 årig vann jag en Idoltävling på Bacchi Vapen i Stockholm med 900 deltagare.
Senare flyttade jag tillbaka till Norge och fick en Stor Hit med den egenkomponerade låten "Svake Mennesker" på 80-talet, som sålde till brons, silver, guld och platina.

Det blev musik och många skivinspelningar och turneer. Jag var en rebell och fick flera priser bland annat för en video som backade upp människorättigheter i 2003. Jag fick också konstnärs stipendium från Staten för min tolkning av soul&blues.
Enligt kultur och kyrkodepartementet blev dom provocerande videor och plattorna sett och tolkat som konst! Jag spelade alla instrument själv på en av dessa skivor, samt var tekniker, producent och mixade allt ljud själv.

Jag har också skrivit en bok som blev en bästsäljare i Norge. Boken kom även ut i Sverige.

I 2004 hamnade jag i Sverige igen och det är här jag känner att jag har mina rötter. Från den vackra och fina barndom jag hade när jag växte upp i Värmland.

Jag känner mig lite Multidimentionell och jag har spelat på många strängar.

Jag började sent att måla, och jag målade min första tavla i 2013. Det var som om jag bara visste hur man skulle göra. Ja på samma sätt som jag bara visste hur man skulle spela. Jag spelar 5 instrument utan att ha lärt mig en enda not.
Jag har redan målat ca 100 tavlor. För mig är målning som med musiken, ett sätt att uttrycka mig.

Jag tänker aldrig på någonting när jag målar, jag kanaliserar och det från en omättlig källa inom mig.

Jag känner att jag bara måste måla. Drivkraften är för stor i mig till att inte göra det.

Utbildning
Autodidakt

Medlem i konstnärsförening
Värmlands konstförening

Kontakta Gry Jannicke Jarlum

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy