Fritz Lennart Andersson

Fritz Lennart Andersson

Om mig

Jag är autodidakt och har målat sedan 1966. Här presenteras mina oljemålningar. Det är huvudsakligen marina och politiska motiv. Jag sysslar också med spontanteckning med tusch och pensel utan förskisser, där jag låter linjen ta en promenad och överraskas av vad det kan bli och sedan analysera vad dessa motiv kan ha för bakgrund. Dessa alster plus en del akvareller och kritteckningar har jag samlat i en bok Fritz Lennarts Konst.
I en annan bok Fritz Lennarts Konst 2 har jag samlat mina oljemålningar och med dessa skapat en fiktiv historia om en kapten, hans kock och älskarinna. Böcker och övriga konstverk finns att köpa på adlibris, Bokus, Vulkan media, www.gallerifritz.se
Jag bor i Västervik sedan 2013.

Fritz Lennart Andersson.
Sjöstadsvägen 8 A
59344 Västervik.

Utbildning
Autodidakt

Medlem i konstnärsförening
Nej

Med i konstrunda
Nej

Utställningar
Tidigare har jag bott i Sonstorps Bruk utanför Finspång i en stor villa med ateljé och utställningsrum.

Aktuellt

Jag är autodidakt och har målat sedan 1966. Här visar jag en del av mina oljemålningar. Min största vurm är annars teckning och helst vad jag kallar spontanteckning med pensel och tusch utan förebilder, ett experimenterande att låta linjen ta en promenad och överraskas av vad det kan bli. Dessa alster har jag samlat i boken Fritz Lennarts Konst. I en annan bok Fritz Lennarts Konst 2 finns många av mina oljemålningar.
6 februari 2017

Kontakta Fritz Lennart Andersson

Västervik Kalmar län
0727043742