Frida Lörnhag

Frida Lörnhag

Född: 2003

Jag är en arton årig konstnär och går nu sista året på gymnasiet. Jag har alltid hållit på med konst ända sedan jag var liten. Jag ritade ofta i skolan och det har alltid varit något som gett mig mycket glädje. 2017 började jag ta konsten mer seriös och började då öva mer. Då började jag rita av porträtt av mina favoritartister. Målet var alltid att det skulle bli så likt och realistiskt som möjligt. Jag har nu även försökt att hitta en mer unik konststil samt även börjat träna på att måla både med olja och akvarell. Jag har alltid gillat att måla porträtt och att försöka fånga detaljerna i ett ansikte, men nu har jag alltmer försökt att vara lättare på detaljerna och i stället fokusera mer på känslan i motivet och färgerna. Jag har även börjat att måla allt mer naturvyer samt fåglar. Mina största konstnärliga idoler är Lars Lerin, Bertil Vallien och Ulrica Hydman Vallien. Jag blir även väldigt inspirerad av gammal konst från romantiken och barocken. Min framtida dröm är att komma in på en av våra konstskolor, samt möjligtvis jobba inom restaurering av konst.

Förutom de utställningar jag hålla i har jag även hållit i ett flertal workshops. Under dessa har jag get andra ungdomar tips och exempel på hur man ritar porträtt. Jag har även designat loggan för musikfestivalen Majfesten 2021.

Instagram: Frida_draw

Utställningar
- 2020, Countenance, Subsurface ungdoms konsthall

- 2020, Countenance Extended, Em Home Lidköping

- 2021, Rydénska huset

Kommande utställningar:

Kontakta Frida Lörnhag

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy