Tony Fischier

Tony Fischier

Göteborg

Efterbildningarna av kända verk är målade i avsikt att vara så trogna originalen som möjligt. I mesta möjliga mån har korrekta färger och toner använts, dock har moderna alternativ använts där färgerna har bedömts vara för giftiga, exempelvis blyvitt. De flesta av tavlorna är även i storlek rimligt överensstämmande med originalen.

Två av originaltavlorna hänger på Göteborgs konstmuseum, en Picasso och en Liljefors (SÅLD!), se fotografier där efterbildningarna jämförs sida vid sida med originalen.

Klimts Judit och Holofernes innehåller inte bladguld utan en oljefärg som innehåller en approximation med metallflagor.

Efterbildningen av Anders Zorns Hins-Anders är enda möjligheten att få uppleva tavlan i olja och i naturlig storlek då den stals från Thielska galleriet 2000. (SÅLD!)

Louvren i Paris har beslutat att inte riskera en restaurering av Mona Lisa, eftersom tavlan är så unik. I stället har man scannat tavlan med olika filter och röntgen, så man vet vilka färger som använts var. Denna version av Mona Lisa är en bra approximation av hur hon såg ut från början, före smuts och gammal fernissa.

Samtliga efterbildningar är så nära som möjligt utförda i originalkonstnärernas tekniker.
Alla tavlor är målade i Sverige med högklassiga oljefärger på linne- eller bomullsduk.

Utställningar
8 februari-14 mars 2015: Galleri Fallera, Lidingö
24 april - 10 maj 2015: Galleri Antikfik, Falkenberg
15 juni - 30 juli 2015: Galleri Antikvariat Mariaplan, Göteborg
1 juni - 31 juli 2016: Galleri Marsjö, Borgholm
15 juli - 31 juli 2017: Galleri Antikvariat Mariaplan, Göteborg

Kontakta Tony Fischier

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy