Ewa Kinnunen

Ewa Kinnunen

Tyresö     Född: 1966

Jag är till stor del en autodidakt konstnär men har 20 års erfarenhet som bildpedagog. Jag har handlett barn, ungdomar och förskolepedagoger i konst och skapande.
Utbildningar såsom det konstnärliga året på Steinerseminariets bildlärarlinje och flertalet kurser på Gerlesborgsskolan ligger som främsta grund för mitt konstnärsskap.
Som ung föredrog jag att arbeta med med akvarell. Kring millenieskiftet övergick jag till att använda akryl men fortsatte med mitt bildspråk, att arbeta med flertalet tunna transparenta färglager. Över tid använder jag mig av ett organiskt formspråk där ljus och mörker skapar rörelser. Det är med hjälp av pensel, målarkniv, trasor och händer som jag skapar mina bilder. Numera arbetar jag även i gouache men jag gör också skulpturer i papper maché.

Jag är medlem i Sv Konstnärsförbundet, Konstrundan Tyresö, Tyresö Konstförening och Södertälje Konstförening.

Utbildning
Huvudsakligen autodidakt i måleri
Flertalet kurser vid Gerlesborgsskolan.
Bildlärarlinjen, år 2, för bildpedagoger vid Rudolf Steinerseminariet.

Medlem i konstnärsförening
Tyresö Konstförening och Södertälje Konstförening

Med i konstrunda
Tyresö Konstrunda

Utställningar
Galleri Bellman 2023

Galleri Karlavägen 70 2022

Ateljé & Galleri Ewa 2021

Galleri Greger 2020

Tyresö bibliotek 2019

Galleri Aguéli 2003

Galleri Aguéli, Stockholm. 2001

Tullgarns slott, Orangeriet, Nyköping. 2000

Aktuellt

Vill du hyra vårt galleri är 37 kvm stort har 3.40 m i takhöjd och två stora butiksfönster? Kök o WC. Galleriet hyrs ut i tvåveckorsperioder. Adressen är Stadsparken 6, Tyresö. 20 min med buss från Gullmarsplan och edan 50 meter att gå från busscentrum o Tyresö.
Publicerat 13 oktober 2022

Kontakta Ewa Kinnunen

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy