Erika Lindgren

Erika Lindgren

Lycksele

Välkommen till mitt galleri

Ursprungligen från Skellefteå, men är numera bosatt i Lycksele. Började mitt stora konstintresse när jag som 11-åring fick mina första akvarellfärger av morfar. Har alltid dragits till naturen och dess fantastiska motiv, men målar även fantasyinspirerade motiv. Akvarell är den teknik som alltid legat mig närmast hjärtat, men har sedan dess vidareutvecklat mig med andra medier såsom färgpennor, pastell och numera akryl. Jag gillar att måla stort och kombinera det enkla med realism.

Jag är en varierad konstnär som gärna provar på nya tekniker. Förutom att måla arbetar jag även med textil och fotografi, samt målar customs, då oftast på gamla ponies eller dockor. Tre av mina custom ponies finns publicerade i boken My little pony – den inofficiella boken om det svenska samlandet av Mina Hansson som kom ut 2020. Har även börjat göra så kallade art dolls, vilket är skulpturer av mixade medier som är poserbara.

Utbildning
Bildlärarprogrammet 2005
Estetiska programmet bild 1999

Medlem i konstnärsförening
Lycksele ateljé och galleri

Med i konstrunda
Konst på elskåp -Lycksele

Utställningar
2022 Konst i kvarn Vindeln
2021 Konst på elskåp (Skellefteå Kraft)
2020 Publicerad i boken ”My little pony” av Mina Hansson

Kontakta Erika Lindgren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy