Emelie Hansson

Emelie Hansson

Om konstnären

Enda sedan jag var liten och kunde hålla i en penna har jag målat. Från början mestadels landskap och seriefigurer, men med åren har jag utvecklat min teknik och stil.
För några år sedan började jag intressera och fördjupa mig inom området porträtt, och genom lite läsning om mått och teknik lärde jag mig att måla ansikten. Från början med hjälp av kol, men på senare åren med hjälp av tusch och blyerts.
De senaste åren har jag sålt mycket tavlor inom detta område, allt från doptavlor med porträtt och text, till födelsedagspresenter med alla möjliga kompositioner.

Jag älskar att utmana/utveckla mig själv. För ett tag sedan blev jag inspirerad av ny typ av genre där alla möjliga tekniker och stilar hade blandats. Fantasin utvecklades och nu är det den typen av konst jag målar som mest.

Målning är för mig ett sätt att leva. Genom den får jag alla mina känslor, tankar och idéer, vilket ger mig totalt lycka. Bakom varje målning jag gör finns en historia. Jag blir inspirerad av min omvärld, och skapar i huvudet nya målningar som senare placeras på ett papper vilket gör varje tavla unik.

Min dröm är att en dag kunna livnära mig på enbart min konst.

Utbildning
Självlärd