Elsa-Maria Nillroth

Elsa‑Maria Nillroth

Att måla och vara kreativ är själva livsessansen i mitt liv. Det ger mig energi och glädje, trots den vånda den kreativa processen också kan innebära. Jag leker och experimenterar för att få fram ljus i mina bilder och gärna kontraster som ljus-mörker, lätthet-tyngd, kaos-ordning. Mitt budskap är ljus och hoppfullhet, glädje och lekfullhet eller att livet och naturen är spännande.
Min bakgrund som lärare i trä- och metallslöjd samt matematik ger sig nog till känna i ett ibland skulpturalt formspråk och starkt perspektiv.
Samtidigt som jag arbetar som lärare i matematik på en gymnasieskola i Linköping så är mitt mål att ha en utställning varje år. Och i stort sett har jag haft minst en utställning per år sedan 2003.
Jag har bland annat ställt ut på GalleriLi i Skärkind Norrköping 2008 och 2014 samt Galleri Puckeln Stockholm 2007. Samt deltagit på flera samlingsutställningar med Svenska Konstnärsförbundet.

Utbildning
Sommarkurser i bildskapande o akvarell mm vid Kyrkeruds folkhögskola. Utbildning till lärare i trä-och metallslöjd där formgivning, skisstekniker och en del konst- och arkitekturhistoria ingick. Kurser i akrylmåleri samt skiktmåleri i olja, som de gamla mästarna. Jag tillverkar även en del färg själv (både akvarell och oljefärg).

Medlem i konstnärsförening
Svenska Konstnärsförbundet

Utställningar
Planerad utställning Juli 2022, Tofta galleri i Varberg.
2020 Planerad till våren på GalleriLi Skärkind Norrköping, framflyttad till 2021. Inställt på grund av pandemin.
2018 Samlingsutställning Konstforum Norrköping
2017 Samlingsutställning Galleri Fiskhuset Nyköping
2014 GalleriLi Skärkind Norrköping
2012 Samlingsutställning NK-villan Nyköping
2011 Samlingsutställning Philp Art Mariefred
2008 GalleriLi Skärkind Norrköping
2007 Från golv till tak, Galleri Puckeln Stockholm
2005 Mitt svensk-afrikanska hjärta, Gjuteriet Norrköping

Aktuellt

Utställning Tofta Galleri Juli 2022
Publicerat 5 januari

Kontakta Elsa-Maria Nillroth

Skärkind Östergötlands län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy