Elsa-Maria Nillroth

Elsa-Maria Nillroth

Om konstnären

Att måla och vara kreativ är själva livsessansen i mitt liv. Det ger mig energi och glädje, trots den vånda den kreativa processen också kan innebära. Jag leker och experimenterar för att få fram ljus i mina bilder och gärna kontraster som ljus-mörker, lätthet-tyngd, kaos-ordning. Mitt budskap är ljus och hoppfullhet, glädje och lekfullhet eller att livet och naturen är spännande.
Min bakgrund som lärare i trä- och metallslöjd samt matematik ger sig nog till känna i ett ibland skulpturalt formspråk och starkt perspektiv.
Samtidigt som jag arbetar dom lärare i matematik på en gymnasieskola i Linköping så är mitt mål att ha en utställning varje år. Och i stort sett har jag haft minst en utställning per år sedan 2003.
Jag har bland annat ställt ut på GalleriLi i Skärkind Norrköping 2008 och 2014 samt Galleri Puckeln Stockholm 2007. Samt deltagit på flera samlingsutställningar med Svenska Konstnärsförbundet.

Utbildning
Sommarkurser i bildskapande o akvarell mm vid Kyrkeruds folkhögskola. Utbildning till lärare i trä-och metallslöjd där formgivning, skisstekniker och en del konst- och arkitekturhistoria ingick.

Medlem i konstnärsförening
Svenska Konstnärsförbundet

Utställningar
2020 Planerad till våren på GalleriLi Skärkind Norrköping
2018 Samlingsutställning Konstforum Norrköping
2017 Samlingsutställning Galleri Fiskhuset Nyköping
2014 GalleriLi Skärkind Norrköping
2012 Samlingsutställning NK-villan Nyköping
2011 Samlingsutställning Philp Art Mariefred
2008 GalleriLi Skärkind Norrköping
2007 Från golv till tak, Galleri Puckeln Stockholm
2005 Mitt svensk-afrikanska hjärta, Gjuteriet Norrköping

Aktuellt

Till våren 2020 planerar jag en utställning på GalleriLi Skärkind Norrköping.
20 september 2019