Ekaterina Andersson

Ekaterina Andersson

Vissefjärda    Född: 1970

Hej!

Mitt namn är Ekaterina Andersson. Jag är född och uppvuxen i Ryssland, i Moskva. Jag har bott i Sverige sedan 2012.

I barndomen tänkte jag på att jag ska bli konstnär i framtiden. I skolan deltog jag i en extra teckningskurs vid Arkitektur Universitetet, det var två års preliminära kurser där jag studerade perspektiv, proportioner, konstruktioner etc. Sedan fick jag sex års masterexamen i konst och illustrationer vid Moscow State University of Printing Arts. Jag studerade ritning och målning (illustrations inritning) med olika lärare och från alla lärde jag mig något nytt. Lärarna var inte bara konstnärer utan också, skulle jag säga, filosofer. På samma gång med mina studie arbetade jag också som en grafisk formgivare och senare som en art-direktör i reklambyrå Young&Rubicam.

När jag kom till Sverige blev jag förvånad över att det var så svårt att hitta ett jobb inom min specialitet. Jag var frustrerad men gav inte upp. Från det första började jag studera språk. För det andra målade jag och ritade mina bilder. Och då började jag lära mig pedagogik, först vid Umeå universitet, sedan studerade jag Bildpedagogik i Kalmar på Linneuniversitet och Kulturskolans pedagogik vid universitet i Göteborg. Också studerade jag kursen Möbel- och rumsgestaltning samt Arkitektur och design vid Linneuniversitet i Växjö.

Jag är mycket tacksam för mitt öde och mina lärare för den ovärderliga upplevelsen som jag fick, för intressanta filosofiska samtal, för den kunskap de delade med mig. Allt detta hjälpte mig att utvecklas som en individ, att bilda min egen syn på världen och min egen förståelse av definitionen av "Frihet" (både i livet och i kreativitet).

Utbildning
Moscow State University of Printing Arts of Ivan Fedorov (6 år, master degree);

Göteborgs universitet
Kulturskolans pedagogik 2 (22,5hp);

Linnéuniversitetet
Bildpedagogik I, II, III (kandidatkurs) (90hp).
Möbel- och rumsgestaltning (7,5hp)
Arkitektur och design (7,5)

Kontakta Ekaterina Andersson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy