Ekaterina Andersson

Ekaterina Andersson

Hej!

Mitt namn är Ekaterina Andersson.

Min webbsidan: www.ekaterinaandersson.com

Jag har bott i Sverige ca 5 år. Jag är född och uppvuxen i Ryssland, Moskva (1970). Jag har en universitetsexamen i Graphic Arts och har arbetat i olika bolag som Grafisk designer och art-direktor. Jag började rita i barndomen.

Så länge jag minns ville jag illustrera böcker när jag skulle ”bli stor”. När gick jag ut i livet litade jag inte på min förmåga att vara konstnär på heltid, så jag studerade vid The University of Architecture in Moscow. Det var två års förberedande kurser där jag studerade perspektiv, proportioner, konstruktioner, komposition etc. Men jag beslutade att läsa konst och illustration i Moscow State University of Printing Arts. Jag studerade teckning och målning med olika lärare och från alla av dem lärt jag mig något annat, något nytt.

Nu när jag bor i Sverige, har jag ändrat mitt liv och började rita och måla med fokus på akvarell och bläck. I mina verk försöker jag berätta någon historia som jag kommer i min hjärna.

Jag är övertygad om att mina utbildningar, och inte minst, personliga kontakter och samtal med olika lärare öppnade mina ögon för världen därför att alla av dem var tänkande, intresserade och filosofiska personer med djupa känslor och kunskaper. Allt detta gjorde det möjligt för mig att måla på mitt eget sätt som kräver mycket förberedelser, koncentration och förmåga att se och återge alla detaljer som är viktiga i en produktion.

Att måla/producera är en ständigt utvecklande process som aldrig stannar av.

Utbildning
Moscow State University of Printing Arts of Ivan Fedorov

Kontakta Ekaterina Andersson

Vissefjärda Kalmar län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy