David Forslund

David Forslund

David Forslund, född i Uppsala 1984, är baserad i Linköping och målar främst natur och djurmotiv i realistisk stil men ofta med en kraftfull färgpalett. Återkommande teman i Davids konst är det vilda, otämjda, uråldriga i vår omvärld i kontrast till den moderna människan. Han drivs av naturens inneboende skönhet och hämtar ofta inspiration i de trolska östgötska skogarna, dit han regelbundet söker sig för att ladda energi och andas med de mossklädda stenarna, de stora träden med sammanflätade rotsystem och de solbeklädda trädtoppar som vajar i vinden. Som erfaren bergsklättrare har han även en mycket nära relation med stenen och dess eviga tryggande beröring, och stenar letar sig således också ofta in i Davids målningar. För David är konsten en livskraft som bubblar i kroppen, flödar in genom sinnena och ut genom penseln.

David har i samma tradition som sin gammelmorfar, konstnären och flygplanspionjären Axel Holmström, ena benet i konsten och det andra i naturvetenskapen. Han har en examen som civilingenjör och specialiserar sig på matematisk bildanalys där han med hjälp av matematiska modeller tolkar innehållet i bilder. Han arbetar för närvarande med att hjälpa framtidens själkörande bilar att lära sig se. Inom det konstnärliga fältet har han studerat ett år vid School of Creative Arts and Media, University of Tasmania, Australia och genomgått ett antal kortare kurser. I övrigt är han autodidakt.

Utbildning
2007 Fine arts and design, School of Creative Arts and Media, University of Tasmania, Hobart, Australien

Aktuellt

Medverkande i https://www.nordicartguide.com/
Publicerat 27 april

Kontakta David Forslund

Linköping Östergötlands län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy