Darya Tratsiakovich

Darya Tratsiakovich

Hej!

Jag heter Darya.
Jag bor i Stockholm och målar i akvarell.
Som barn var jag fascinerad av min fars samling av snäckskal och mineraler från hela världen. Det var väldigt spännande att utforska naturliga nyfikenheter, och jag drömde om att få upptäcka världen och se fantastiska saker. När jag växte upp uppfyllde jag min dröm och besökte otroliga platser på jorden, fick se naturliga underverk och träffa underbara människor!
Jag har bott i Kina ett par år och studerat bland annat kinesisk kalligrafi där. Det hjälpte mig att vidare utveckla min förmåga att se och djupt uppskatta de små detaljerna, som man inte noterar i sin vardag. Jag lärde mig att skapa precisionslinjer och former, och genom det kanalisera emotionella och fysiska energi i mina konstverk.
Idag bor jag i Sverige, med en skog och Mälaren i närheten, vilket är en ständig inspirationskälla! Att se skönhet i naturlig perfektion och ofullkomlighet och tolka det är nu min största passion.
Genom min konst vill jag förmedla en följande idé: ta tid att fira naturen! Ta en promenad i skogen, längs stranden, hitta skönhet i liten skala, i något vanligt, och lär dig uppskatta underverk som omger oss!

Darya Artworks

Utbildning
Student av Dianne Sutherland’s ”Botanical illustration” kurs, kurser av Svetlana Lanse, Billy Showell, Anna Mason.

Utställningar
2020-03-01 Egen utställning, ”Absolutely Floristry”, Vidargatan 4, Stockholm.
2021 SBA "Plantae" exhibition, Mall Galleries, London.

Aktuellt

Jag tar emot beställningar och är öppen för samarbete. Kontakta mig för mer information.
Publicerat 10 september 2020

Kontakta Darya Tratsiakovich

Stockholm Stockholms län