Christine Wallgren

Christine Wallgren

Ellös    Född: 1987

Välkommen att klicka in i min webshop!
Där säljer jag fine art print av utvalda konstverk. Där kan man även hitta information om vilka original som finns tillgängliga för försäljning i min ateljé på Orust.

OM KONSTNÄREN
Att uttrycka mig i bild och i text är något jag älskar! Jag är ingen hejare på retorik, utan håller mig gärna på lite distans och observerar. Iakttar. Lär och suger åt mig information. Vissa skulle säkert kalla mig asocial, men jag behöver bara lite tid på mig att vänja mig vid dig. Se vad du är för filur och hur jag ska bemöta dig. I textens och måleriets värld får orden och penseldragen lov att växa fram i egen takt tills resultatet gör mig nöjd. Jag målar mina motiv med hjärta och själ och jag älskar hur allt omkring mig försvinner när jag arbetar med en tavla.

Mitt namn är Christine Wallgren och jag bor på Orust i Bohuslän. Jag lämnade Göteborg bakom mig när längtan till natur och hav blev för stark. Under mina sommarlovsbesök hos släkten i Bohuslän växte kärleken till västkusten fram.

Även utflykter med familjens båt i Göteborgs norra skärgård har påverkat mig till att vilja leva och verka i detta saltstänkta landskap. Jag behöver närheten till kusten och havet för att själen ska må bra. Detta syns tydligt återspeglat i det jag målar. Tavlorna är ofta fyllda med massor av flödande färg och dramatiska skyar.

Skapandet har alltid funnits i mitt liv. Först i skissform, senare genom kameralinsen.

Under gymnasietiden studerade jag fotografi, bild och form. Kunskapen inom det fotografiska området kommer väl till pass även i måleriet. Kameran följer ofta med på båtturer för att föreviga ställen som ger inspiration till målandet. Jag har testat olika typer av färg, men akvarellen är det som tilltalar mig mest med sin oförutsägbarhet och sitt flöde. Inspirationen kommer från Bohuslän, hav, båtliv och naturens växlingar. Bohuslän är mer än bara soldränkta hällar, fint väder och blankt hav. Jag vill skildra både detta och hur hård och vild naturen kan vara året runt med stormar som viner och vågor som slår obarmhärtigt. Västkustens karga landskap har alltid fascinerat mig.

Utställningar
Tidigare utställningar

2020 (4-8 juli) – separatutställning Galleri Tärnan, Nösund.

2020 maj-juni – separatutställning på Kajutan, Henån. Inställt p.g.a. corona.

2019 – utställning och medverkan i ett VIP-event hos Länsförsäkringar i Uddevalla.

2018 (8 december) –separatutställning hos Orust blommor

Kontakta Christine Wallgren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy