Camilla Högberg

Camilla Högberg

Om konstnären

Välkommen till min sida här hos Konst.se!

Jag heter Camilla Högberg och har målat och skapat ända sen jag tog mina första andetag. Att få måla och använda färger får min själ att andas. Är uppvuxen i de trollska skogarna runtom tunaslätten i Borlänge. På landet fick jag frihet till att experimentera och pröva olika material. Jag började tidigt att illustrera på uppdrag åt Borlänge tidning, föreningar och annonser. Fick lära mig måla kurbits som 15 åring och kom då för första gången i kontakt med akrylfärger. Det uppstod stark kärlek som varar än.

Mina verk kan bestå av precis vad som helst. Somliga på beställning och andra som ville bli till. Det är allt ifrån abstrakt modern konst till porträtt etc. Det som genomsyrar mina verk är att de ofta upplevs som glada och färgstarka. Jag älskar färger, popkonst, art deco, art noveau, teckenspråk, naturen, människor, rymden, neon, akrylplast som lyser etc. Jag har dövblindhet, just kanske är det därför som jag älskar färg, för mitt seende är begränsad och verkligheten kan upplevas grå. Utan hörsel blir det visuella ännu mer viktig! Därför behöver jag en orgie i färg och målar, tecknar och skulpterar.

Jag är också utbildad grafisk designer och medverkar i ett konstnärskollektiv med andra synskadade konstnärer. Du är varmt välkommen att kika runt bland mina verk.

/ Camilla

Utbildning
Autodidakt med över livserfarenhet av måleri och bred kunskap i konstteori, teknik och material.

Diverse kurser i teknik och material

Grafisk Designer och prepress - Iris Hadar Malmö 1998

Medlem i konstnärsförening
Synskadades Konstnär och konsthandverkares förening

Utställningar
2017 Projekt Kännbart - Scenkonstmuseet