Camilla Dufva

Camilla Dufva

Landskrona

Camilla Dufva
Intresset för konsten föddes redan i ung ålder. Jag växte upp i Lerums kommun och gick i skola där.
Jag har alltid haft livlig fantasi och har lätt för att minnas bilder och se bilder i min hjärna. Det är som ett ständigt pågående flöde och ett sätt att kommunicera på.
Under skoltiden tog jag mitt första stora konstnärliga beslut. Det gick att välja estetiskt val som ämne. För mig kändes ett sådant alternativ helt rätt och det var där jag fick chansen att prova på olika tekniker inom konsthantverk. Under högstadiet hade jag min första utställning. Jag minns än idag hur förvånad jag blev när ett par köpte två tavlor.
Under gymnasietiden hade jag krokistudier hos en konstnär i Lerum. Krokin lärde mig oerhört mycket när det gäller att arbeta med ögat och handen, linjer, form och proportioner.
Efter gymnasiet flyttade jag till Göteborg och tog modet till mig och sökte 1991 till Dômen konstskola. Jag minns att det var nervöst när jag lämnade in mina arbetsprover. Min pappa hade ramat in alla tavlorna med guldram.
Men det gick ju bra och jag minns tiden som jättespännande.
Efter tre år på konstskolan vidareutbildade jag mig inom Medie- och kommunikationsvetenskap och tod en Filosofie kandidatutbildning.
Jag har sedan dess arbetat med information och reklamproduktion men även som bild- och multimedialärare.
Jag har dock aldrig släppt taget om måleriet och har sedan några år satsat mycket på detta.
Jag är fortfarande en sökare, men samtidigt har jag grunden från flera års studier på konstskola.
Idag bor jag tillsammans med min son i Landskrona och har tillsammans med konstnärsföreningen Paletten en studio på Citadellet här i staden.

Utbildning
Dômen konstskola Göteborg

Medlem i konstnärsförening
IASE, FKG

Med i konstrunda
IASEsoch FKGs konstrunda i NVS

Kontakta Camilla Dufva

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy