Camilla Berneklint

Camilla Berneklint

Grillby

För några år sedan var jag med min man och son på Gröna Lund i Stockholm. Då jag sällan utsätter mig för paniken och skräcken för höga höjder i kombination med alldeles för hög fart så fick jag automatiskt rollen som väskvakterska.

Efter ett par timmars betraktande fångade en ung tjej min uppmärksamhet. Hon såg mycket obekväm ut i sina höga klackar och hon stannade upp flera gånger för att rätta till kjolen som envist rullade upp över de trasiga nylonstrumporna. Det sprayade och tuperade håret klibbade fast i hennes hårt sminkade ansikte. Solen gassade och hon tog av sig sin tunna jacka. Under jackan hade hon en grå t-shirt med stora vita bokstäver: COME AS YOU ARE. Med mycket osäkra steg stapplade hon vidare in i folkmassan.

"Kom som du är" har blivit samlingsnamnet för mina figurer och masker. Orden har fastnat hos mig och skapat många tankar och funderingar: speglar vårt yttre den vi verkligen är på insidan? Hur skulle våra tankar, upplevelser och erfarenheter te sig på utsidan? Döljer vi oss under maskbeklädda fasader?

Jag vet inte. Men jag försöker utforska frågorna i akryl på duk, i lera och alldeles nyligen i gips monterat i ram.

Sedan sommaren 2014 driver jag den ideella konstföreningen "Unga konstnärer i Grillby", där barn och unga mellan 6-15+ träffas varje vecka och skapar tillsammans. När jag inte målar själv eller tillsammans med ungdomarna så arbetar jag som legitimerad lärare sedan 13 år tillbaka. Idag är min arbetsplats i en musiksal för åk 6-9, samt i en hem-och konsumentkunskapssal för åk 6-9.

All min inspiration hämtar jag direkt ur livets alla möten.

Utbildning
Bild för lärare åk 1-9, samtidskonst i ett pedagogiskt perspektiv, digital bild, konstpedagogik, Konst i digitala miljöer

Medlem i konstnärsförening
Driver Unga Konstnärer i Grillby

Med i konstrunda
Vår Konst, Enköpings kommun

Utställningar
2013, Fotograf Kerstin Eilert
2014, EP-galleriet
2014, Vår Konst, Enköpings kommun
2015, Vår Konst, Enköpings kommun
2016, Vår konst, Enköpings kommun
2016 april, Tors bodar, Enköping
2016, sept-okt PAUS-huset i Enköping, Gamla Åhlénslokalen. 10 lokala konstnärer.
2019, april Vår Konst, Enköpings kommun, PAUS-huset

Kontakta Camilla Berneklint

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy