Blenda Lindohf

Blenda Lindohf

Gerlesborg    Född: 2003

I mitt konstnärskap undersöker jag en förgänglighet i vardagen. Jag fokuserar på det som finns framför ögonen på oss, men som går obemärkt förbi. En motpol till det ständiga flödet av bilder vi konsumerar där en aktivitetsfylld dag och retuscherad yta är i fokus.
Jag jobbar inte med iscensatta bilder, utan bilder/stunder från min vardag jag fastnar för. Ofta är dessa stunder för mig fria från stress, har en mänsklig relaterbarhet eller en komposition jag fastnar för. Jag arbetar främst med natur i koppling till människan samt människan i miljöer och situationer.

Genom egna fotografier arbetar jag med ett figurativt måleri. Jag jobbar främst med olja men även akvarell och inslag av textil såsom broderi och vävning. Jag arbetar med en genomskinlighet i de tunna lagren samt ett fåtal penselspår. Färg har en viktig roll i min process.

Jag känner mig ofta inspirerad i situationer där jag befinner mig i utkanten av olika sammanhang. Exempelvis att se världen från ett bussfönster, sitta tyst i ett umgänge eller titta på en film.

Utbildning
Gerlesborgsskolan i Bohuslän, 2:årig konstnärlig grundutbildning (2022-2024)

Utställningar
- Vårsalongen 2024, grupputställning, Liljevalchs, Stockholm, 2024
- Konstellationer, grupputställning, Gerlesborgsskolan, Bohuslän, 2024
- Grupputställning, Solhem krukmakeri, Bohuslän, 2024
- Panorama Moment, Gerlesborgsskolan, Bohuslän, 2024
- Duo-utställning med Alfons Sunnerstam, Galleri Ranrike, Tanumshede, 2023
- Stormvarning, grupputställning, Gerlesborgsskolan, Bohuslän, 2023

Aktuellt

Kolla in mina två tavlor som är med på Liljevalchs vårsalong de sista dagarna innan den stänger för i år! (Sista öppningsdag 21 april)
Publicerat 16 april

Kontakta Blenda Lindohf

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy