Birgitta Jonsson Bijon Art

Birgitta Jonsson Bijon Art

Jag målar gärna och ofta och jag bestämmer sällan motivet innan. Tycker om när det växer fram former, ibland föreställande men ofta abstrakta. Att komponera en bild med färger och former är både roligt och utmanande. Härlig känsla när man upplever att bilden "stämmer".
Jag jobbar på Karolinska Solna och vi brukar där ha, vad vi kallar för vårsalong. Vi dukar då upp våra verk i korridoren och jag har lyckats sälja många konstverk under dessa vårsalonger.
Roar mig också med konstresor utomlands, senast i St Ives i Cornwall. Även varit i Goa och dessförinnan konstkurs i Bagnols sur ceze i Frankrike. Några år sedan i Skagen. Gått en del kurser hemma i Stockholm också.
Gillar att få inspiration, något nytt tips samt uppskattar att måla i grupp där det uppstår en dynamik vilken jag tycker om. Det fungerar som en omväxling till att jag är verksam i min atelje hemmavid.
Jag har målat till och ifrån i cirka 35 år och lett en målarcirkel ett par år på Studieförbundet Vuxenskolan. Har också haft ett antal utställningar genom åren i Stockholm.
Kopplar av, trivs och engagerar mig i skapandeprocessen och tror att jag vågar kalla mig kolorist. Min konst går under namnet Bijon Art.
Emotser gärna önskemål om beställningar som då kommer att ligga inom mitt personliga formspråk.

Aktuellt

Med i stor annons på kultursidorna Svenska Dagbladet 21 april. Titta gärna.
Publicerat 22 april
Jag har haft skaparlusta och det är inlagt en hel del av mina senaste målningar. Välkommen in och titta!
Publicerat 7 augusti 2020

Kontakta Birgitta Jonsson Bijon Art

Stockholm Stockholms län
0736691614