200Birgitta Jonsson Bijon Art

Birgitta Jonsson Bijon Art

Stockholm

Jag målar gärna och ofta och jag bestämmer sällan motivet innan. Tycker om när det växer fram former, ibland föreställande men ofta abstrakta. Att komponera en bild med färger och former är både roligt och utmanande. Härlig känsla när man upplever att bilden "stämmer".
Jobbar på Karolinska Solna till vardags där jag också deltar i vår- och julmarknader. Roar mig även med konstresor utomlands, senast i St Ives i Cornwall. Även varit i Goa och dessförinnan konstkurs i Bagnols sur ceze i Frankrike. Några år sedan i Skagen. Gått en del kurser hemma i Stockholm också. Gillar att få inspiration, något nytt tips samt uppskattar att måla i grupp där det uppstår en dynamik vilken jag tycker om. Det fungerar som en omväxling till att jag är verksam i min atelje hemmavid.
Jag har målat till och ifrån i cirka 35 år och lett en målarcirkel ett par år på Studieförbundet Vuxenskolan. Har också haft ett antal utställningar genom åren i Stockholm.
Kopplar av, trivs och engagerar mig i skapandeprocessen och tror att jag vågar kalla mig kolorist.
Har även sista åren börjat intressera mig för att sy. Fritt skapande verk.
Min konst går under namnet Bijon Art.
Emotser gärna önskemål om beställningar som då kommer att ligga inom mitt personliga formspråk.

Aktuellt

Utställning på Hornsgatan 96, nära Zinkensdamm. Ett trevligt litet galleri där vi är tre utställare som samsas.
Vernissage lö och sö 9-10 december.
VÄLKOMNA!
Publicerat 6 december

Kontakta Birgitta Jonsson Bijon Art

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy