Tomas Karlsson

Tomas Karlsson

Poeten Salvador. Så brukar jag kalla mig. En av Salvadors roller är konstnären Bengt Tomas.

Jag är född i Falun 1956 och bor nu i Alvesta i Småland. Egentligen är jag civilingenjör i tillämpad matematik men dras allt mer mot andra sätt att se världen.

Mina bilder är egentligen självporträtt och består av tre delar, en bild av min himmel, en bild av mitt jag med känslor, tankar och vilja, och en bild av metajaget representerat av medvetandet.

Mina bilder har kallats nusik. Kanske är det ett tyst musikstycke jag hör när jag målar.

Jag säljer egentligen inte konst, men finner jag en lämplig kund, så säljer jag till priset 0 kronor. Vill en gallerist distrubuera mina bilder så får hen 100% av försäljningspriser. Jag kan till och med utlova 200%.

Utbildning
Självlärd förutom studiecirkel i akvarell

Med i konstrunda
Alvesta kommun 2015

Utställningar
Alvesta kommuns utställningshall
Alvesta bibliotek
Cafe' St. Clair
IOGT-NTO, Växjö

Tillbaka. Efter att allt blev för mycket tog jag ett halvårs paus. Nu har jag tagit fram penseln igen och börjat studierna inför nya projekt.
2 augusti 2017
Ett konstverk är en mötesplats. Den är själva kontakten mellan betraktaren och konstnären, så för att situationen ska fungera måste konstnären vara social. På nidbilden av en konstutövare ritas en asocial figur upp. Men det är väl en fördom?
20 januari 2016
En bild kan vara icke-föreställande, sakna motiv, eller vara föreställande och ha motiv. Motivet kan vara konkret, en kropp, eller abstrakt, en tanke. Både kropp och psyke kan vara medvetna. Vad kallar man konst som avbildar själva medvetandet?
2 december 2015
Konst kommer av att kunna. Från början var konstnären en särskilt skicklig hantverkare. En sådan skapar upplevelser. Numera har konst glidit över till att betyda en upplevelse
3 november 2015
Människan är bakvänt, hon tror att allt som är dyrt är värdefullt. Estetiska analfabeter investerar i undermålig konst bara för den är dyr. Bättre hålla låga priser, så blir den som uppskattar bilden nöjd.
8 oktober 2015
Människan är märklig, det som är dyrt värderas högt. Om man höjer priset kan det vara lättare att sälja.
Billig konst koncentrerar intresset på bildinnehåll, och skapar inte spekulationsobjekt som göms i bankfack. Konsten används, också av den som har liten ekonomi.
Lycka, inte pengar, är huvudmålet för mig som amatörkonstnär.

20 september 2015
Är konst konstig?
Nu har jag förstått hur sajten fungerar och har publicerat några bilder. Även om de är konstiga

14 september 2015
Alvesta Kronobergs län