Anna Larsson

Anna Larsson

Tidaholm

Feministisk, Färgglatt & Fashion!
Tecknande och målande är en livslång passion. Jag har alltid tecknat. Det är en ren och skär kärlek att få sitta med pennor och ett blankt papper att fylla eller bara gå ned i ateljén och plocka upp penslarna och färgerna och fylla en canvasduk. Tid och rum försvinner. Det finns inget jag älskar mer än att få måla och teckna.

Med förkärlek till modeteckning med överdrivna proportioner får jag beställningar från hela världen att teckna fashionistas. Krumelurer, linjer och glatt framför verklighetstroget, gråskala och ledsamt. Inspiration från sjuttiotalet, serietidningar och ibland samhällsklimatet och politiska sakfrågor. Men ibland finner jag inspiration bara genom hur solljuset kan falla in genom fönstret och bilda mönster på golvet.

- De flesta av mina tavlor är till salu och jag tar gärna även emot tavelbeställningar.

- Jag målar främst i akryl och flytande tusch och lackfärger. Blandteknik eller mixed media som det så fint heter. Min palette består mest av femtio nyanser av rosa, guld, turkos, silver, brons, gult och glad grön.

- Mitt motto med allt jag skapar är att man ska bli glad av det. När jag är ledsen vill jag skapa något som gör mig glad och när jag är glad vill jag ju fortsätta att vara just glad. Den känslan är vad jag vill förmedla.

- Även i min konst slår det färgstarka och feminina igenom. Hyllningar till kvinnokroppen, manifestationer att kvinnan ska få vara, bara som hon är, till för sig själv och ingen annan.

- Senaste åren har jag börjat måla mycket abstrakt, men har ofta en abstrakt och en mer föreställande målning igång samtidigt för balansen.

Med i konstrunda
Konstnatten Tidaholm

Utställningar
2013 Konstnatten Tidaholm
2016-2021 Konstnatten Tidaholm
2020 "Diamonds & Rust" Sommarutställning , Tidaholm
2021 "Du, jag och jämställdheten" Tidaholms konsthall
2022 Kulturhelg Tidaholm
2023 "Har du mäns eller?" Konstutställning under kvinnoveckan Tidaholm

Kommande: Kulturhelg Tidaholm september 2023

Kontakta Anna Larsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy