Åsa Svensson

Åsa Svensson

Född: 1994

Jag skapar genom flera olika tekniker. Bland annat så målar jag och skapar figurer i fimmo-lera som är en form av hobby-lera. Jag gillar att leka med fantasin, göra mönster och skapa från hjärtat. Färger är viktigt för mig och jag försöker måla utefter känslan jag har i stunden som främst kommer ut i färgerna. Jag tycker om att blanda föreställande element med abstrakta former och mönster. Jag inspireras av det jag finner vackert, berörande och intressant. Konstnärer som jag inspireras av är bland annat Laurel Burch, Gustav Klimt och Friedrich Hundertwasser.

Jag gillar att måla det som jag tycker om och inspirerar mig. Just nu är jag i en period där ansikten är någonting jag vill få ut på duken. Jag har börjat gå ifrån måleriet och är inne i att skapa någon form av 3D kollage istället. Pärlor och saker som skimrar och glittrar är någonting jag gärna vill ha i mina tavlor just nu. Det är en intressant skapandeperiod för mig just nu!

Utbildning
Hjo konstskola grundutbildning år 1 & år 2

Med i konstrunda
Hjokonstrunda 2016 och 2017 med Hjo konstskola

Utställningar
Hjo konstskolas slututställning maj 2016 och juni 2017.
Galleri M, Svenstavik, Jämtlandslän, februari 2017.
Skaraborgssalongen 2017.
Galleri Môme Atelier, Stockholm, Mars 2018

Kontakta Åsa Svensson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy