Åsa Ryegård

Åsa Ryegård

Västerås, Västmanlands län    Född: 1968

Jag jobbar som lektor på Mälardalens universitet. På fritiden målar jag gärna – helst tillsammans med andra! Det är roligt att få träffa andra lika målarglada själar och den energin syns ofta i mina egna tavlor. Jag målar i akryl och använder mycket och starka färger. Bladmetaller och glitter är också ofta förekommande. Varför förneka sig liksom?! ;-) Det är spännande att se vad som kommer fram när jag lägger på färg och silkespapper på underlaget. Ofta är det ”filurdjur” som dyker upp precis var som helst på duken. Därför följer mina motiv inte alltid principerna för hur en harmonisk bild ska komponeras. Det tycker jag själv gör bilderna roligare och ibland lite mer oväntade. Tavlornas titlar dyker också ofta upp under målarprocessen och jag älskar om de blir lite roliga eller underfundiga.

En liten anekdot: Om du tittar på mina bilder finns det ofta med lite ojämna ringar av olika storlek i bilden. Detta är en tribut till en gammal familjevän och dansk konstnär – Jens Boas Barlund – som tyvärr gick bort här om året. Jens tog mitt skapande på allvar redan som barn och vi målade någon gång tillsammans. Detta satte sina spår och jag har jämt beundrat hans tavlor.

Jag har alltid skapat med mina händer och jag har genom åren förkovrat mig genom att gå olika kurser. Det började med ett flertal grafikkurser för Catharina Warme Hellström här i Västerås, sedan har jag målat för Lena Hildeman när jag bodde i Belgien (numera Uppsalabaserad konstnär), utbildat mig i Vedic-Art för Helena Brinck och sedan har jag ”målat fritt” för Anette Vester sedan 2018. En gång i tiden skapade jag träleksaker som bland annat såldes på hemslöjden i Visby och jag har testat allt från kroki, keramik, marmorering och silversmide i olika omgångar.

Utbildning
* Grafikkurser för Catharina Warme Hellström, Västerås
* Vedic art för Helena Brinck
* Målat för Lena Hildeman, Belgien
* "Måla fritt" för Anette Wester, Västerås
* "Måla fram din stil" för Ania Witwitzka

Utställningar
2020 Galleri ArtA, Klockartorpsgatan 17, Västerås

Kontakta Åsa Ryegård

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy