Hans Anders

Hans Anders

Haparanda    Född: 1952

Jag är en pensionerad sjöman, Sjökapten och Befälhavare, nu pensionerad. Jag har ända sedan jag var liten pojke tyckt om att skissa och rita och på senare tid har jag tagit upp det igen. Varje gång jag lyckas få ihop något tycker jag att det är roligt och väldigt glädjande. Jag bodde i ett sydamerikanskt land i cirka 40 år bland människor med stor variation i utseende och jag blev väldigt fäst vid dem.

Jag bor nu i Sverige. Jag försöker nu dela med mig av det jag gör och förhoppningen är att människor uppskattar det jag gör så mycket att de vill ha det för att kanske pryda ett vardagsrum, sovrum eller kanske göra det trista kontoret lite livligare.

Ett antal verk är kanske inte ”säkra för arbetsplats och barn” eftersom det visar nakna eller knapphändigt klädda feminina figurer. Men jag skulle tro att bara rasistiskt trångsynta personer eller förstockade bibelfanatiska människor kan ha något emot naken skönhet, sensualitet och lite provokation eftersom mina nakenbilder visar kvinnor som uppenbarligen är stolta över hur de ser ut. Om ni inte tycker om det, titta inte på det och köp det inte. Detta också är vad Larry Flynt sa om sin månadstidning Hustler.

Det mesta jag har gjort hittills är i svart tusch och tillsatt lite färger. Jag ska försöka mig på med penna och grafit och kanske har jag råd att köpa prylar och färger för att testa olja på duk.

Det som jag har laddat upp är dåliga bilder tagna med mobilkamera och som absolut inte visar sanningen, originalen är mycket bättre och smaskande. På begäran kan jag också försöka skicka ett bättre foto på föremål av intresse.

Mina priser kan tyckas vara i överkant, men det ligger många timmars skissande och funderande bakom det ni ser på. Jag försöker också få lite extra för att utöka min sketna pension.

Följ mig på:
https://twitter.com/@MaritimeArtist
https://www.artpal.com/ArtistMaritime (mycket mera än här)

Om ni vill prata med mig finns jag på TELEGRAM under @Artist314, Whatsapp + 46 73 227 49 20 och Signal + 46 72 641 27 38. Jag är öppen för förslag på pris. Jag kan också ange en mer exakt siffra för porto med vetskap om vart och hur jag ska skicka.

Profilbilden visar mig där jag använder en sextant och gör mig redo för att ta solen vid meridianpassagen för att få en breddgrad. Tyvärr har många unga styrmän mycket vaga idéer om astronomisk navigation. Ganska mycket vilse utan GPS och blir tvungna att anropa ett annat fartyg i sikte på VHF-radio och säga "GPS’n är trasig, snälla ge mig position".

Utbildning
Ingen formell utbildning bara det jag lärde mig i skolan av en mycket söt och något mörkhyad ung dam som alla vi pojkar var vansinnigt förälskade i.
Flickorna i klassen tyckte inte om henne.

Medlem i konstnärsförening
Nej

Med i konstrunda
Nej

Utställningar
Inga utställningar, jag har försökt att sälja på gatan från ett litet stånd utanför systembolaget och diskret uppmanade förbipasserande att köpa något av mera bestående värde än buteljerad lycka.

Kontakta Hans Anders

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy