Anneli Björklund

Anneli Björklund

Umeå    Född: 1986

Jag inspireras av djur och natur, årstidernas skiftningar i färg och ljus samt akvarellfärgens fantastiska egenskaper och effekter. Det är ett svårt men roligt medium, det finns alltid något att lära sig med akvarell och blir aldrig tråkigt.

Jag är uppvuxen i Örnsköldsvik, bor i Umeå, gift, två barn, bildlärare på en grundskola. När det finns tid över älskar jag att måla. Det är utan tvekan den bästa formen av avkoppling. Inget annat ger en sådan ro i kropp och själ som att få utlopp för sin kreativitet.

Jag har alltid haft ett intresse för att rita sedan jag var liten. Jag ritade dagligen och det bästa jag visste var när jag fick möjlighet att göra illustrationer till skriftliga arbeten i skolan. När jag var 12 år prövade jag på akvarell första gången på ett läger. Jag gick även några kvällskurser i akvarell. Sedan dess har jag prövat på olika konstformer som akryl, skulptur, kol, animation etc.

Det har tagit mig många år att hitta vilken konstform jag trivs bäst med och ibland har det gått långa perioder utan skapande. Förra året kom akvarell tillbaka i mitt liv och verkar ha kommit för att stanna. Jag målar för mitt eget välbefinnande men det är verkligen superroligt när andra uppskattar det jag gör.

Allt jag målar är till salu och jag målar även på beställning.

Utbildning
Estet bild och form på gymnasiet
Akvarellkurser
Umeå konstskola
Lärarprogrammet bild och media

Utställningar
Inga ännu men det är ett mål jag har att någon gång få ställa ut min konst.

Kontakta Anneli Björklund

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy