Annette Hagman

Annette Hagman

Om konstnären

Min konst speglar i mycket min egen inre resa. Målningarna har ofta kommit under djupa inre processer och när de kommer vet jag att just denna process är klar.

Jag målar oftast helt intuitivt och ibland med en bild som inspiration. Många är gångerna då jag vaknat upp och tittat på min tavla och inte haft en aning om vad jag målat. Jag har börjat måla på ett sätt och sedan har målningen själv tagit över och visat hur den vill se ut.

Jag har gått en del konstutbildningar för att lära mig olika tekniker men det som utvecklat mig allra mest är Vedic Art. Vedic Art är ett sätt att närma sig konsten utan prestation och krav. Det är ett sätt att komma i kontakt med sin innersta kreativa källa. Under mina studier inom Vedic Art har källor inom mig öppnats som jag inte visste att jag hade.

Jag arbetar som healer och medial vägledare och mina tavlor brukar vara mina healers och vägledare. När en tavla är klar brukar den ge mig ett budskap som gör att jag förstår vad som händer inom mig. Tavlorna bär alla en del av min själ och för den som tittar på tavlan visar den en del av dennes själ.

Utbildning
Vedic Art grundkurs
Vedic Art fortsättningskurs
Vedic Art lärarutbildning
Malmfältens folkhögskola
E-konstskolan Prisma

Utställningar
2015 Capilla del Mar, Nerja
2016 Hembygdsgården, Ljusdal
2018 Min tid i Nerja, Nerja
2019 Cirkeln är sluten, Aspuddens bibliotek