Anna Engebrethsen

Anna Engebrethsen

Om konstnären

Jag går på stigen i mitt barndoms paradis. Skyld av mörkret i skuggan blickar jag ut över ängen. Jag sätter ner hälarna först, då låter det mindre. Morfar saktar in och stannar. Han pekar och jag följer riktningen på hans finger med min blick.
Det är där jag ser honom. Haren. Levande och ständigt i rörelse, förföljd genom evigheten men alltid stark och okuvlig. Hela tiden hotad men alltid lekfull. Jag ser ormvråken som en skugga på himlen, stilla vakande över jorden nedanför. Jag ser småfåglarna som sitter still samtidigt som de är i rörelse. Avvaktande. Smala linjer som slingrar sig längs grenarna, de sjunger utan ord.

Jag föddes 1987 och växte upp i Falkenberg. Att måla är mitt verktyg för att förstå vad jag behöver förstå, mitt sätt att reflektera och att bearbeta. Varje tavla leder mig till nästa, jag målar dem i huvudet och först när de är färdiga inuti fastnar de på duken.

I vår åker jag med mina harar och rovfåglar för utställningar i Monaco och Paris (Louvren!), följ gärna min resa genom blogg och hemsida..

Utställningar
Kungsbackamässan, Kungsbacka 2006
Stadshuskuben, Falkenberg 2009
Akademiska Föreningen, Lund 2009
Konstskylten, Lund 2010
Akademiska Föreningen, Lund 2010
Kungsbackamässan, Kungsbacka 2010
Stadshuskuben, Falkenberg 2012
Delta Antik, Falkenberg 2012
Svenska Konstgalleriet, Malmö 2012
Skånes Universitetssjukhus, Lund 2012
Delta Antik, Falkenberg 2012

Kommande utställningar:
Monaco Grimaldi Forum, Monaco, april 2013
Louvren, Paris, juni 2013
Gallery Quirinus, Köping, november 2013