Daniele Almeida

Daniele Almeida

Umeå    Född: 1996

Om Daniele Almeida

Daniele är en brasiliansk konstnär född 1996 som flyttade till Sverige när hon var 16 år gammal. Idag är hon bosatt i Umeå i Västerbottens län och är aktiv och drivande inom olika kreativa kretsar.

Mest av tiden jobbar Daniele som tatuerare i sin egna tatueringsstudio - The Blue Rabbit. Där har hon fått vara fantasifull och driftig i snart 5 år. Hon pluggar även till arkitekt på akademisk nivå på Umeå Konstnärliga Campus där hon samarbetar med kontakter från Designhögskolan och Konsthögskolan.

Redan som liten hade Daniele ett starkt behov av att uttrycka sig visuellt och kreativt. Med en rik kulturell bakgrund inspireras hon av både Sveriges och Brasiliens kultur och konst. Möten med helt olika kulturer och konststilar har gett henne bred kunskap för att skapa en stil som är en kombination av grafiska och abstrakta former, där hon utforskar surrealistiska världar och bjuder in betraktaren att skapa sin egen tolkning.

Genom att använda spray- och akrylfärger, har Daniele som ambition att skapa ett formspråk som bjuder betraktaren på en upplevelse av "momentum", där rörelse och riktning är i fokus, djupt rotad i sina tidiga och aktuella erfarenheter av förändringar i livet.

F-skatt - The Blue Rabbit

Konst - @thebluerabbit.art
Tatueringar - @thebluerabbit.dani

Skicka ett meddelande om du vill se fler bilder eller en video av målningarna för bättre förståelse av verken.

Utställningar
”Scandinavia Mountains”, Vännäs konsthuset, 2018
"Möten" The Blue Rabbit Galleri, 2022

Kontakta Daniele Almeida

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy