Alexander Ingvar

Alexander Ingvar

Uppsala    Född: 1986

Pandemin drog förbi med många tråkigheter men visst gick det att vaska fram guld från den perioden. Resan från streckgubbar till dessa tavlor är ett exempel. Det var under isoleringen och utan livets många distraktioner som Alexander tog sina första penseldrag. Han insåg snart att han hade hittat något som fick sin insida att lysa upp och måleriet blev en väg ut ur en period utan inspiration, in i passion och glädje.

Fåglar och bisarra fjäderfän är ett återkommande inslag i Alexanders kalejdoskopiska målningar, liksom en skör balansgång mellan hopp och hopplöshet. Vi kan skåda humor och konstnärens inneboende passion i varenda tavla, som suger åt sig betraktarens blick och håller den kvar.

Alexander är till största delen en självlärd målarkonstnär som har utvecklat sitt bildspråk genom att testa absurda kollage av idéer och olika målartekniker. Det går att se tavlorna i person under v. 7 och 8 i Uppsala. Kontakta Alexander Ingvar för mer information.

alexanders_atelje på Instagram

Utbildning
Självlärd

Utställningar
2024, Vita transversa, Studieförbundet Vuxenskolan
2023, Blandat, Missionskyrkan

Kontakta Alexander Ingvar

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy