Börje Ahlström

Börje Ahlström

Stockholm    Född: 1950

Jag är född har växt upp och lever mitt liv i Sthlm. Jag har arbetat som lärare på Grafiska skolan i Kista ett par år i slutet av 80-talet. Sedan 1990 och 25 år framåt arbetade jag som lärare, programansvarig och utbildningsledare på Grafiskt Centrum/Xenter i Botkyrka. Parallellt med detta jobbade jag under en 10-årsperiod med grafisk form åt bilindustrin. Jag jobbade även en period för UNICEF. ’Food for oil-projekt’ i norra Irak, de kurdiska provinserna, med att bygga upp grafiska grundutbildningar.
Måleriet har jag alltid burit med mig. Periodvis mindre, periodvis mer.
Inspirationen till mitt måleri kommer främst från staden och människorna där. ’Den nya sakligheten’, (ty Die Neue sachlichkeit) som myntades i början av 1920-talet av de tyska konstnärerna Max Beckmann, Otto Dix och George Grosz var en reaktion på impressionismen och fick sina följare inom arkitektur, litteratur, fotografi, film och musik. Det kom sedan tidigt 70-tal att bli min uttrycksform. Det ibland lite kyliga, men alltid det detaljskarpa måleriet.

Utbildning
S:T Eriks folkhögskola 1972 - 74
Skolan för Bokhantverk och grafiskt tryck 1982 - 83

Utställningar
Separat utställningar; Bättre Konst, Åsögatan 2019, september 2019 Galleri studio Animar, Gamla stan Sthlm, 2020 Galleri studio Animar.
Samlingsutställning/höstsalongen Galleri studio Animar oktober 2019.

Kontakta Börje Ahlström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy