Anders Olsson

Anders Olsson

Om konstnären

Efter nära fyrtio år som lärare där jag undervisat i konstnärliga ämnen på grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och universitetsnivå i ämnena teckning, illustration, måleri, grafik, tryck, design, grafisk design, digital illustration, 3d grafik mm. har jag nu gått i pension delvis.
Jag är utbildad på Konstfack bildlärarlinjen 1981-1985 och har gått ett flertal kurser i marmorering, teckning, webbdesign, grafisk design, 3d grafik mm.
På senare har jag tagit upp mitt eget bildarbete igen och det har resulterat i till största delen landskapsmåleri både digitalt och i olja/akryl, medlemskap i Växjö konstrunda och ett antal utställningar
Är nu medlem i Svenska Konstnärsförbundet

Utbildning
Konstfack
Kronobergs folkhögskola

Med i konstrunda
Växjö Konstrunda

Utställningar
2018 Juste Gallery Södermalm Stockholm
2019 Växjö Konsthall
2019 Växjö bibliotek
2019 Bergkvara konstgalleri mm.
2020 Kulturnatten Lördagen 25 jan. 2020 i Växjö Karolinerhuset

Aktuellt

Ligger nu uppe på nordens största digitala konstwebbplats Artportable "https://artportable.com/" med ett antal verk.
Kommer under början av Maj ha en egen helsida i magasinet Villanytt "https://villanytt.se/" med en intervju och presentation av valda verk.
Aftonbladet finns jag med i slutet av Maj, den 30 Maj, där jag medverkar i Artportable´s presentation av aktuella konstnärer i Aftonbladet´s upplaga.
Publicerat 6 maj
Jobbar med nya bilder till Konstrundan i Växjö den 21-22 mars där jag ställer ut på Konsthallen och Växjö stadsbibliotek.
Publicerat 5 februari
Kommer att ha en egen vernissage under Kulturnatten Lördagen 25 jan. 2020 i Växjö

ANDERS OLSSON
Landskap och skogsrymd
Domkyrkocentrum Tegnersalen
Kl.14.00-22.00
Publicerat 14 januari
Efter en period av akryl så har jag bestämt mig för att gå över till olja. Jag känner att det finns något större möjlighet att jobba mer med strukturer.
Publicerat 8 september 2019

Kontakta Anders Olsson

Växjö Kronobergs län
0709719191