Anders Olsson

Anders Olsson

Om konstnären

Efter nära fyrtio år som lärare där jag undervisat i konstnärliga ämnen på grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och universitetsnivå i ämnena teckning, illustration, måleri, grafik, tryck, design, grafisk design, digital illustration, 3d grafik mm. har jag nu gått i pension delvis.
Jag är utbildad på Konstfack bildlärarlinjen 1981-1985 och har gått ett flertal kurser i marmorering, teckning, webbdesign, grafisk design, 3d grafik mm.
På senare har jag tagit upp mitt eget bildarbete igen och det har resulterat i till största delen landskapsmåleri både digitalt och i olja/akryl, medlemskap i Växjö konstrunda och ett antal utställningar
Är nu medlem i Svenska Konstnärsförbundet

Utbildning
Konstfack
Kronobergs folkhögskola

Med i konstrunda
Växjö Konstrunda

Utställningar
2018 Juste Gallery Södermalm Stockholm
2019 Växjö Konsthall
2019 Växjö bibliotek
2019 Bergkvara konstgalleri mm.
2020 Kulturnatten Lördagen 25 jan. 2020 i Växjö Karolinerhuset

Aktuellt

Ligger nu uppe på nordens största digitala konstwebbplats Artportable "https://artportable.com/" med ett antal verk.
Kommer under början av Maj ha en egen helsida i magasinet Villanytt "https://villanytt.se/" med en intervju och presentation av valda verk.
Aftonbladet finns jag med i slutet av Maj, den 30 Maj, där jag medverkar i Artportable´s presentation av aktuella konstnärer i Aftonbladet´s upplaga.

6 maj
Jobbar med nya bilder till Konstrundan i Växjö den 21-22 mars där jag ställer ut på Konsthallen och Växjö stadsbibliotek.
5 februari
Kommer att ha en egen vernissage under Kulturnatten Lördagen 25 jan. 2020 i Växjö

ANDERS OLSSON
Landskap och skogsrymd
Domkyrkocentrum Tegnersalen
Kl.14.00-22.00

14 januari
Efter en period av akryl så har jag bestämt mig för att gå över till olja. Jag känner att det finns något större möjlighet att jobba mer med strukturer.
8 september 2019

Kontakta Anders Olsson

Växjö Kronobergs län
0709719191